Foto: BMW
Foto: BMWVis mer

BMW overrasker

Husker du Concept CS? Disse bildene antyder at vi har hatt med en bayersk fugl fønix å gjøre...

Bilmessen i Beijing, som pågår i disse dager, er blitt et av verdens viktigste møteplasser for bilindustrien. Det er der BMW har vist denne spektakulære bilen, ved navn Concept Gran Coupé.

Hva er det...?

Hva er det som gjør denne BMWen spesielt oppsiktsvekkende? For at det er BMW-design av den klassiske sorten, kan det jo ikke herske noen tvil om.

Det er ikke i første rekke at det dreier seg om en såkalt firedørs kupé eller, hvis man skal være seriøs, en kupé-lignende sedan. Det er heller ikke bare det at man har forfinet trekkene fra de nye 5- og 7-serie.

Nei, det er, i tillegg til det ovenstående, at bilen er svært lav samtidig som de øvrige dimensjonene er temmelig generøse. Concept Gran Coupé er nemlig hele ti centimeter lavere enn de to nevnte sedanene i øvre mellomklasse og luksus-klassen - samtidig som den måler nærmere fem meter i lengden.

Les om, og se de spektakulære bildene av BMWs Concept CS her!

BMW-personligheten

BMW opplyser at denne konseptbilen med de slående proporsjonene gir et dyptgående innsyn i den bayerske bilprodusentens designfilosofi og utviklingsstrategi. Fine ord, men hva betyr det i praksis? Vel, vi har jo allerede konstatert at Chris Bangle-perioden er over i BMWs designutvikling. At den mer klassiske BMW-stilen nå skal rendyrkes kan denne luksussedanen være et tegn på . Både BMW 5-serie og BMW 7-serie har nemlig fått en del kritikk for ikke å ha tilstrekkelig markant personlighet; enkelte har til og med tydd til ordet kjedelig.

Foto: BMW


6-sedan?

Det hevdes, rundt omkring på nettet, at dette er neste generasjon 6-serie. Det er overraskende i og med at dagens 6-serie, arvtager etter 8-serien og 6-serien som kom forut for dem, har vært utpregede Gran Turismo-kupéer, altså med to dører. Når det er sagt er det lov å spekulere i om BMW kanskje vil komme med både en kupé- og en sedanversjon av neste 6-serie (hva nå enn navnet måtte bli). Det spekuleres jo på annet hold - men med motsatt fortegn - i om ikke Porsche vil lansere en GT-versjon med to dører av den gedigne sedanen Panamera.

Uansett: Selv om dette er en stilstudie i skrivende stund er det klart at BMW ikke har gjort dette bare for å more seg. Nå som de har vist hva de kan få til med plattformdelingen som har gitt oss både 5-serie, 5 GT og 7-serie er det bare å glede seg til neste store BMW står klar for produksjon.