Litt mindre skjerm, med vel så mange funksjoner.
Litt mindre skjerm, med vel så mange funksjoner. Vis mer

BMW og TomTom parer seg

Byr dermed på mindre, men vel så avanserte løsninger.

TomTom trenger seg nå lenger og lenger inn i bilmarkedet. De smarte enhetene som viser deg veien er blitt noe langt mer enn en dings som kan festes med sugekopp i frontruta.

Den første bilprodusenten som annonserte et samarbeid med nederlandske TomTom var Renault. Deretter fulgte Toyota etter, sammen med Citroën og Peugeot. Den gang i trioen Aygo, C1 og 107. Audi har som kjent har gått for Google Maps som kartleverandør. Også Mazda har implementert programvare fra TomTom i blant annet nye CX5.

Nå følger en annen tysk bilprodusent etter med løsning fra TomTom, nemlig BMW.

Full råderett

At teknologi fra TomTom er blitt så populært er det ikke veldig merkelig. TomTom er den eneste produsenten av navigasjon som har full kontroll over både programvare og hardvare, ettersom de i 2008 kjøpte opp den ene av de to store kartprodusentene, TeleAtlas. Navteq ere den andre. Dette har gitt TomTom all den kontroll de trenger for å lage det endelige produktet sluttkundene ønsker, og nå også bilbransjen.

Prøvekjørt: Nye BMW 3-serie

Kan ettermonteres

I første omgang er det 1-serie, 3-serie, X1 og X3 fra BMW som kan utstyres med navigasjon fra den nenderlandske produsenten. Enheten er en helt ordinær TomTom, slik vi kjenner dem, og kan om ønskelig ettermonteres i siste versjon av de nevnte bilene, dersom de ikke er utstyrt med integrert navigasjon fra før. Har du ikke kjøpt bil enda, så kan den bestilles med pakken ferdig montert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges fineste veier

Nyttig for andre

Enheten med 5” berøringsskjerm minner mye om TomToms 1005-serie, og er i ettertid paret sammen med det originale underholdningssenteret fra BMW. ”Live”-funksjonen jobber via et SIM-kort, og kommuniserer således med TomToms egen trafikksentral. Jo flere slike enheter på veiene, jo mer sanntidsinformasjon får TomTom om trafikkbildet. Dette samles sammen, og sendes ut igjen i form av trafikkinformasjon. Dersom et TomTom registrerer at biler begynner å kjøre på nye områder, så betyr det at de antagelig må legge den nye veien inn på kartene.

Foreløpig har vi kun fått vite om den nye løsningen fra TomTom og BMW, men noen priser er foreløpig ikke kjent.