Stor, tung og ekslusiv. Og med enda mer eletronikk enn tidligere. <A HREF="http://www.dinside.no/dh_bilde/3532.jpg">Klikk her for større bilde</A>
Stor, tung og ekslusiv. Og med enda mer eletronikk enn tidligere. Klikk her for større bildeVis mer

BMW: Mer elektronikk i 7-serien

Fra og med septemberproduksjonen 1998 vil det komme en rekke nye utstyrsdetaljer, både som standard- og ekstrautstyr til BMW's 7-serie.

Utvendig er det ikke stort som skiller den oppgraderte 7-serien fra den eksisterende modellen. En liten detalj bare; 7-serien har fått frontlykter som ligner på den nye 3-serien. Med andre ord er det konkave utsparringer i underkant av frontlyktene. Titter du nøye etter, vil du også finne ut at grillen har kraftigere og tydligere horisontale striper enn tidligere, at det har kommet en kromlist over nummerplaten bak. I tillegg har BMW designet to nye lettmetallfelger til 7-serien.

Motoren er også oppgradert for å takle fremtidige utslippskrav, uten at motorens ytelser er vesentlig endret. Men det er ny elektronikk som er hovedelementet i oppgraderingen av 7- serien.

Mer elektronikk standard

Den nye 7-serien er enklest å avsløre ved å se på frontlyktene - som har samme design som på den nye 3-serien. Klikk her for større bilde
Den nye 7-serien er enklest å avsløre ved å se på frontlyktene - som har samme design som på den nye 3-serien. Klikk her for større bilde Vis mer

Bil- og nøkkelhukommelse: Den fjernstyrte sentrallåsen har en "hukommelses"-funksjon som gjør at den husker dine (eller andres) instillinger av sete, klimaanlegg og lysbruk. Trykk på fjernkontrollen, sett deg inn i bilen og alt er slik du vil ha det.
Parkeringsradar: Ved hjelp av radar hjelpes du under parkering. Radaren måler avstanden til objekter foran/bak bilen, og varsler deg med lys- og lydindikatorer etterhvert som du nærmer deg.
Mobiltelefon: 740 iL leveres standard med fastmontert håndfri mobiltelefon, de andre bilene leveres med installasjon klargjort for Motorola 8700.
Antispinn: 7-serien får den siste versjonen av DSC - Dynamic Stability Control, der blant annet DBC - Dynamic Brake Control er et av elementene. DBC fungerer på samme måte som Mercedes' Brake-assist - systemet reagerer på hurtige bevegelser i bremsepedalen (panikkbremsing), og forsterker pedaltrykket raskere enn du selv gjør det.
Satelittnavigasjon: Toppmodellene 750 i og 750 iL får satelittnavigasjon (Philips CARIN) som standardutstyr.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nytt tilleggsutstyr:

Forsete med massasje: Det nye førersetet er omtalt tidligere, klikk her for å lese mer om dette.
Dekksjekk: Elektronisk overvåking av dekktrykket vil varsle føreren om fallende dekktrykk ved punktering.
Varme lanker: Ratt med innebygde varmetråder
Bagsjeromslukker/åpner: Fjernkontroll på nøkkelen for å både åpne og lukke bagasjerommet.
Kulderute...: Et laminert frontvindu med særlig beskyttelse mot infrarøde stråler reduserer varmen i kupeen.
...eller sikkerhetsrute: Laminerte ruter med glass og polykarbonat for "personlig beskyttelse" - glasset er skudd- og slagsikkert - reduserer også støy utenfra, og beskutter mot varmestråling.