Foto: BMW
Foto: BMWVis mer

BMW med tøffere SUVer

BMW tar en ny vending når de nå presenterer M-versjoner av X5 og X6.

Tidligere har M-versjonene vært forbeholdt de sportsligste bilene i BMWs modellutvalg. Nå kommer det også M-utgaver av SUVene X5 og X6. Det betyr tøffere styling, skarpere kjøreegenskaper, og enda større motorer.

V8 turbo

Under panseret sitter det en modifisert versjon av BMWs turboladede V8er på 4,4 liter. I disse bilene yter den hele 555 hestekrefter. Vel så oppsiktsvekkende er det at det maksimale dreiemomentet på 680 newtonmeter faktisk er tilgjengelig hele veien mellom 1.500 og 5.650 omdreininger. Nesten som en el-motor, med andre ord…

Firehjulsdrift

Til tross for den høye egenvekten disse bilene har, går 0-100 på 4,7 sekunder. Firehjulsdrift og en sekssteget automatkasse er standard.

Ingen miljøbil

En av de store ulempene med denne typen biler er forbrukstallene. 1,39 liter skal disse bruke på blandet kjøring, hvilket tilsvarer 325 gram CO2. Ikke akkurat det verden skriker etter i disse dager, selv om tallene i forhold til konkurrentene ikke er så ille - uten at det sier all verdens.

Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMWAvansert teknologi

Som teknologiske utstillingsvinduer har disse bilene mer å fare med. Både luftfjæring med nivåregulering og aktive dempere med en anti-krengningsfunksjon er standard. Dermed kan bilens oppførsel i større grad kontrolleres, og sjåføren kan velge mellom ulike oppsett avhengig av humør. Også servostyringen og ESP-systemet påvirkes av disse innstillingene.

BMW X5 M og X6 M debuterer på bilutstillingen i New York som åpner 10. april. Noen priser er foreløpig ikke offentliggjort, men noen sterke forhåpninger om at den havner under to millioner bør du nok ikke gjøre deg.