BMW med helt ny modell

Som disse bildene viser er BMW i ferd med å utvikle en helt ny og svært annerledes modell. Men hva slags type bil er det?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
«Det kan altså virke som BMW vil forsøke å legge seg midt i mellom flere bilklasser, så får vi se om konkurrentene følger etter.»


Det har lenge vært spekulert i om BMW snart kommer på banen med en flerbrukskonkurrent til Mercedes-Benz R-klasse. Dette er nå avkreftet av BMW som ikke vil gå i den samme salgsfella som Mercedes har gjort. Gitt opp har man likevel ikke gjort. Her er nemlig bildene som viser at noe radikalt annerledes er på gang. Og som vi ser ligner den rett nok ikke spesielt mye på en R-klasse.

Ingen flerbruker

image: BMW med helt ny modell

BMW med helt ny modell

  1. Store bilder
image: BMW med helt ny modell
Bildet er manipulert
Bildet er manipulert Vis mer


Den sterkt skrånende bakluken diskvalifiserer nemlig denne bilen som en flerbruksbil. I stedet virker det som en slags smått høybygd og diger femdørs kombi. Skrått forfra kan den minne litt om kupé-SUVen X6, men den er lavere og proporsjonene mer personbillignende.

Ny klasse?

Det kan altså virke som BMW vil forsøke å legge seg midt i mellom flere bilklasser, så får vi se om konkurrentene følger etter.

Interiør

Vår bildeleverandør Automedia har også klart å knipse noen bilder av interiøret. Disse vitner om typisk BMW-design i form av iDrive og den elektroniske girvelgeren. Hva som skjuler seg videre bakover i bilen, vet vi ikke, men vi regner med at det blir god plass for fem personer pluss rikelig med bagasje i den store hekken.

PAS

Rent teknisk er det trolig at man bygger på 5-serie. Det betyr at motorer og girkasser hentes herfra. Den nye modellen, som gjerne omtalt under navnet PAS, vil også trolig tilbys med firehjulsdrift.

En stund til

Når dette kreaturet vil komme på markedet, er ennå litt usikkert, men trolig snakker vi en gang rundt 2009/2010. Fortsatt er man ganske tidlig i utviklingsfasen. Regn derfor med at det kommer til dukke opp flere og stadig mer avslørende spionbilder etter hvert som introduksjonen nærmer seg.

  • Flere og større bilder finner du her.
  • Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!