BMW marsjerer i Golf-klassen

Vår kilde i tyske Automedia kan her presentere full modellpalett - coupé, kabriolet og stasjonsvogn - av BMWs 1-serie, som hittil kun har kommet som femdørs. Topputgaven blir ville 135ti med over 300 hester.

BMW marsjerer i Golf-klassen

  1. Store bilder
Kabriolet og coupe-utgaver er ventet over sommeren 2007. Vis mer
Men stasjonsvognen øverst (lekker!) og sedanen over (ikke spesielt lekker), må vi vente minst ett år på. Vis mer


BMW har ambisjoner om å øke salget til 1,4 millioner biler i 2008, inklusive Mini og Rolls-Royce. Et av grepene for å nå disse volumene er å øke tilstedeværelsen i det enorme markedet som kompaktklassen utgjør.

135ti med 306 hester?

Det var hensikten da de introduserte 1-serien høsten for to år siden, men som hittil har stått litt alene som ren femdørs utgave. Nå kan vår tyske kilde presentere bilder av hvordan 1-serien kommer til å ta seg ut når den snart dukker opp i full blomst. Det mest interessant er nok coupeen og cabrioleten - og antydninger om at ny toppmotorisering blir 135 ti, mest sannsynlig med den 306 hester sterke og høyst sofistikerte 3-liters turbomotoren. Det er mer enn 50 hester over både nåværende BMW 130 og Golf 32.

…og bakhjulsdrift!

Hele modellrekken får selvsagt BMWs tradisjonelle layout, med motoren foran og drivhjulene bak - i motsetning til stort sett alt annet i dette segmentet. Dermed er selvsagt mye sikret for at bilene kommer til å levere kjøreglede. Ting blir som kjent mindre komplisert når ett hjulpar tar seg av retningsforandring og det andre hjulparet sørger for fremdrift.

Vi forventer å se coupéen og kabrioleten rett over sommeren, mens stasjonsvognen nok ligger minst ett års tid fram i tid.

Se herlig store bilder her.

Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder