Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

BMW M7?

BMW jobber med flere M-biler. Her kommer våre siste spekulasjoner.

Etter at konseptbilen CS ble skrinlagt har BMW muligens sett etter billigere løsninger for å kunne tilby flere M-biler.

Problemet for alle tyske produsenter av motorsterke godbiter heter Mercedes. Mercedes tar rotta på alt og alle når det gjelder store motorer og ikke minst antallet modeller med enorme kraftkilder. De har både 600-modeller i tillegg til både 63 AMG og 65 AMG. I tillegg finnes fortsatt 55 AMG noen modeller, uladet i SLK og kompressorladet i G-klasse.

Uansett hvordan man vrir og vrenger på det blir både Porsche, Audi og BMW smågutter i forhold til Mercedes.

Nå prøver BMW å krympe avstanden litt med å lansere noe vi tror er en M-versjon av 7-serien. Det høres kanskje litt snodig ut siden 760 med turboladet V12-er akkurat er vist, men med tankene tilbake hos Mercedes, er det ingen grunn til å skrubbe. 760 yter 544 hestekrefter og 750 newtonmeter.

Hvorfor er dette en M-bil?

Det er i høyeste grad et betimelig spørsmål. Man må se grundig etter, og det er støtfangeren som avslører. Konturene under trekket er av samme type som på X5 M og X6 M, og i hvert fall annerledes enn nåværende 7-seriemodeller. Tåkelys er fjernet og erstattet med luftinntak. En fornuftig prioritering etter vår mening.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia


Den nye M7, hvis den nå skal hete noe slikt, vil antagelig bli utstyrt med V8. Vi tenker da samme kraftpakke som i X5 M og X6 M. Det vil si 555 hestekrefter og 680 newtonmeter.

Noen tenker sikkert at dette bare er surr siden motorene har så lik effekt. Det er det ikke! Mercedes har hatt gode eksempler på at V8 og en V12 og identisk effekt ikke nødvendigvis tiltrekker seg de samme kundene. En rolig, kultivert og sterk V12 er overhodet ikke det samme som en brølende, buldrende og hissig V8er.

I slutten av juni skal vi testkjøre Porsche Panamera. Toppmodellen der har en turboladet V8er. BMW har akkurat nå ikke en bil i den gata. En 7er med 555-hesters V8 er det som de kan hente ut lettest til denne duellen.