BMW M3 sedan klar

BMW M3 er nå på plass også som sedan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært skrevet mye om BMW M3 på denne siden og mer skal det komme. Grunnen er ganske enkel; M3 er en særdeles morsom bil. BMW vet tydeligvis også hvordan man skal tiltrekke seg oppmerksomhet. Modellen ble nemlig lansert som kupé for relativt kort tid siden. Og nå er den klar i firedørsutgave.

Litt tyngre

Sammenlignet med en vanlig 3-serie sedan er ikke forskjellene så store. Likevel opplyser BMW at over 80 prosent av delene er nye. Fronten er adoptert fra M3 kupé, men karbontaket har dessverre ikke blitt med over, noe som er medvirkende til vektpåslaget på 50 kilo. Totalt veier M3 sedan 1.635 kilo.

image: BMW M3 sedan klar

BMW M3 sedan klar

  1. Store bilder
image: BMW M3 sedan klar


Det gjør at 0-100 går ett tiendel tregere enn for kupeen, 4,9 sekunder totalt. Raskt nok, altså. Toppfarten er fortsatt begrenset til 250 kilometer i timen.

Snart dobbeltkløtsjgirkasse

V8’eren på 4,0 liter og 420 hestekrefter er heldigvis uforandret. Dreiemomentet ligger på 400 newtonmeter. Til tross for regenerering av bremseenergi er fortsatt forbruket solide 1,24 liter per mil. Girkassen er i første omgang en manuell sekstrinnskasse, men en syvtrinns DSG-etterlikning er på vei.

Enda mer siden

Sedanen kommer i salg litt utpå vårparten neste år. Litt senere kommer det også en kabrioletversjon med foldbart ståltak. En stasjonsvogn er heller ikke utenkelig, tatt i betraktning at både Audi og Mercedes-Benz har lastevennlige utgaver av sine konkurrenter.

  • Store bilder kan du se her.
  • Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder