BMW M3 med 400-hesters V8 motor observert

Allerede i november i fjor viste vi de første bildene av tungt tildekkede prøveeksemplarer av den neste BMW-sportsbilen: M3. Det vil komme en hel serie av dem, og her har vi bilder som viser noe som sannsynligvis er svært nær det ferdige produktet som kommer til neste år.

Kupé: Bildet er manipulert.
Kupé: Bildet er manipulert. Vis mer

BMW M3 med 400-hesters V8 motor observert

  1. Store bilder
BMW M3 med 400-hesters V8 motor observert
Stasjonsvogn: Bildet er manipulert
Stasjonsvogn: Bildet er manipulert Vis mer


M3 er et ikon. Titusenvis av mennesker venter (svært) utålmodig på at siste generasjon omsider skal dukke opp. Våre spionfotografer har vært på farten igjen, og i tillegg presenterer de manipulerte bilder av kommende M3 i forskjellige utførelser.

Ti minus to

Som vi har antatt tidligere ser det ut til at M3 kommer med en "avsagd" V10 under panseret, hvilket gjør at den sitter igjen med 80% av en M5-motor. Dette lover godt for motorkarakteristikk og sportslighet, og med 400 hestekrefter til disposisjon skulle ytelsene være på høyde med det som forventes av en M-sport-versjon fra BMW. Regn med null til hundre på rundt fem sekunder. Giringen ordnes ved hjelp av en sekstrinns manuell girkasse eller en sekvensiell SMG-kasse, muligens med syv trinn. Yppelige kjøreegenskaper kommer såvidt vi kjenner produsenten som standard.

Fire karrosserier

En M3 for de flestes behov står på programmet: I tillegg til kupé-versjonen vil man få en M3 for de mer praktisk anlagte: firedørs sedanversjon. For de som vil ha mer frisk luft i sommervær: kabrioletversjon. Og for folk som samler på antikviteter: en stasjonsvogn. Det er i tidligste laget å spekulere omkring detaljer utover dette.

Den nye M3-modellen får alt det kjente M-utstyret med spesielle felger, diskrete M-emblemer, store luftinntak i fronten men relativt diskré styling - det reduserer blant annet risikoen for å bli fulgt hjem av ondsinnede individer.

De første eksemplarene av den nye M3 vil sannsynligvis ikke dukke opp hos forhandlere før om godt og vel et år. Tålmodighet er en... prøvelse?

  • Store bilder finner du her.
  • Vi har testet BMW M3! Klikk her.
  • Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder