BMW 1-serie skal beholde bakhjulsdriften Foto: BMW
BMW 1-serie skal beholde bakhjulsdriften Foto: BMWVis mer

BMW kommer med forhjulsdrift

BMW har vært blant produsentene som har holdt hardest på bakhjulsdrift. Nå bekrefter BMW at det kommer modeller med forhjulsdrift.

De aller fleste produsenter har i dag forhjulsdrift som utgangspunkt for sine modeller, med firehjulsdrift som et supplement. Ren bakhjulsdrift er på det norske markedet stort sett forbeholdt luksus- og sportsbiler, i tillegg til en rekke modeller fra Mercedes og altså BMW.

2014

Per i dag har BMW ingen rene forhjulstrekkere. Det nærmeste man kommer er konsern-lillebror Mini. Men nå er det altså endringer på gang. Det er bransjebladet Automotive News som melder at BMWs konsernsjef Norbert Reithofer nylig bekreftet dette på en pressekonferanse.

BMW er i ferd med å konstruere en forhjulsdrevet plattform for en rekke modeller, med både Mini- og BMW-merke på seg. Blant annet skal neste generasjon Mini baseres på denne, og den vil komme i 2014.

Det skal også være mulig å benytte seg av firehjulsdrift i biler basert på den nye plattformen.

Småbiler

Rent størrelsesmessig vil den nye basisen være beregnet på biler i småbilklassen og opp mot kompaktklassen. Reithofer sier at størrelsen på bilene vil kunne variere mellom 380 og 430 centimeter. Samtidig bekreftes det at BMWs per i dag minste modell, 1-serie, skal holdes utenom. Den vil også i fremtiden ha bakhjulsdrift.

Bakgrunnen som oppgis for denne kursendringen er ganske enkelt at man antar at segmentet for premium-småbiler vil vokse med 4-6 prosent årlig i tiden frem mot 2020. Samtidig trenger BMW å kutte sine gjennomsnittelige CO2-tall, og da er det å satse på småbiler en effektiv løsning.

Artikkelen fortsetter under annonsen