BMW kommer med forhjulsdrift

BMW har vært blant produsentene som har holdt hardest på bakhjulsdrift. Nå bekrefter BMW at det kommer modeller med forhjulsdrift.

BMW 1-serie skal beholde bakhjulsdriften Foto: BMW
BMW 1-serie skal beholde bakhjulsdriften Foto: BMW Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De aller fleste produsenter har i dag forhjulsdrift som utgangspunkt for sine modeller, med firehjulsdrift som et supplement. Ren bakhjulsdrift er på det norske markedet stort sett forbeholdt luksus- og sportsbiler, i tillegg til en rekke modeller fra Mercedes og altså BMW.

2014

Per i dag har BMW ingen rene forhjulstrekkere. Det nærmeste man kommer er konsern-lillebror Mini. Men nå er det altså endringer på gang. Det er bransjebladet Automotive News som melder at BMWs konsernsjef Norbert Reithofer nylig bekreftet dette på en pressekonferanse.

BMW er i ferd med å konstruere en forhjulsdrevet plattform for en rekke modeller, med både Mini- og BMW-merke på seg. Blant annet skal neste generasjon Mini baseres på denne, og den vil komme i 2014.

Det skal også være mulig å benytte seg av firehjulsdrift i biler basert på den nye plattformen.

Småbiler

Rent størrelsesmessig vil den nye basisen være beregnet på biler i småbilklassen og opp mot kompaktklassen. Reithofer sier at størrelsen på bilene vil kunne variere mellom 380 og 430 centimeter. Samtidig bekreftes det at BMWs per i dag minste modell, 1-serie, skal holdes utenom. Den vil også i fremtiden ha bakhjulsdrift.

Bakgrunnen som oppgis for denne kursendringen er ganske enkelt at man antar at segmentet for premium-småbiler vil vokse med 4-6 prosent årlig i tiden frem mot 2020. Samtidig trenger BMW å kutte sine gjennomsnittelige CO2-tall, og da er det å satse på småbiler en effektiv løsning.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!