Alternativ posisjonering Foto: BMW
Alternativ posisjonering Foto: BMWVis mer

BMW integrerer iPad, iPhone, iPod

Teknofriker vil trekke på skuldrene - men i bilverdenen er dette et steg inn i ny tid.

Selvsagt kjenner alle (eller nesten alle) bilfolk etterhvert til harddiskbaserte underholdnings- og informasjonssystemer, nødvendigheten av å disponere Aux, iPod, MP3 og USB-utganger samt muligheten til å ha DVD-utstyr integrert i bilen. Fordi det er en logisk videreutvikling av det gode, gamle veikartet er navigasjonssystemene, enten integrerte eller medbrakte, blitt en selvfølge for det store flertall oppegående bilførere.

Utvidet ConnectedDrive

Det BMW vil presentere i Paris neste uke går imidlertid et par skritt videre. Det dreier seg om løsninger som i større grad er integrerte og vil interagere med bilens egne systemer. Det handler om en videreutvikling av BMW ConnectedDrive, og den har nye funksjoner og gir nye muligheter. Den skal tjene til å forbedre brukervennlighet og sikkerhet, samt optimalisere bruken av informasjons- og underholdningsfunksjonene om bord i bilen. Løsningene introduseres nå i helt nye BMW X3 (som du kan lese om her), men kommer i løpet av måneder på de andre modellene i BMWs katalog.

Les også om Apple-Mercedesen fra Brabus.

BMW med Apple iPad i egen roterbar holder Foto: BMW
Alternativ posisjonering Foto: BMW
Original BMW Accessories - BMW Station for Apple iPhone4 with app BMW Link Foto: BMW
iPhone dokkingstasjon Foto: BMW
Foto: BMW
Nye bluetooth-baserte funksjoner i ConnectedDrive- her: E-mail Foto: BMW
BMW ConnectedDrive: Pictures at destination (Google Service Panoramio) Foto: BMW
BMW ConnectedDrive: Weather in map view Foto: BMW
iPod Out første nivå iPod-meny i BMW ConnectedDrive Foto: BMW
BMW ConnectedDrive: Album Cover Foto: BMW


Nye muligheter

Det BMW har villet gjøre er å sørge for en intelligent forbindelse mellom bilen, dens fører og verden utenfor. Man kan tenke seg at det fremtidige potensiale som ligger i dette - i mange retninger - er stort.

Et eksempel BMW viser nå er en unik teknologi for integrering av BlackBerrys avanserte smartmobiler, hvilket inkluderer visning av epost og tekst-til-tale-funksjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

BMW ConnectedDrive: Weather in map view Foto: BMW
BMW ConnectedDrive: Weather in map view Foto: BMW Vis mer

Internettbaserte tjenester i samspill med navigasjonssystemet gjør det mulig å hente opp bilder fra bestemmelsesstedet (via Google-tjenesten Panoramio), eller værmeldingen via europeiske værtjenester.


Apple og iOS 4

BMW presenterer også den nye bluetooth-baserte grensesnitteknologien som ble utviklet for Apples mobile iOS operativsystem, og som gjør det mulig å integrere Apples iPhone 4 (Les vår test her!) samt andre apparater. Funksjonen iPod Out optimiserer bruken av forskjellige musikkspillere fra Apple i bilen, inkludert iPod Touch 2. og 3. generasjon. Mobile dokkingstasjoner - selvsagt kan iPaden roteres 90 grader - er en del av opplegget. Navigering kan foregå via iDrive, men bare av nyeste generasjon.

Les her: iPad kan komme til Norge i november.

En WiFi hotspot-funksjon vil gjøre det mulig for brukere av en iPad eller en bærbar PC å være koblet opp mot internett fra baksetet mens de er ute og kjører.

Les her vår test av iPod Touch 4. generasjon.