BMW i skal du hete

BMW i skal du hete

Et ny serie biler dukker opp fra BMW. Navnet er "i"

Publisert
Sist oppdatert

BMW går nå så langt som å lansere en helt ny bilfamilie. Den nye familien får navnet i (liten bokstav), og blir satt før et tall. Når BMW nå lanserer det nye familienavnet, så slipper de også litt informasjon om to av familiemedlemmene. Som BMW selv forteller, dette er starten på en ny tid for BMW.

Drømmer du om en GT?

Smått og raskt

Som bildene viser, så er det en liten høyreist sak som minner om en slags bybil, og det er en flat doning som har former som en sportsbil. Disse to kommer på markedet i 2013, og skal hete BMW i1 og BMW i8. Begge skal gå på strøm, noe som er felles for hele i-familien. BMW i8 ligner for øvrig svært mye på det vi tidligere har omtalt som BMW Vision Efficient Dynamics, en hybridbil BMW tidligere har bekreftet at skal i produksjon.

Heftig BMW-duell

Allerede gammelt

For BMW er det ikke tilfeldig at navnet ble det korte ”i”. Allerede i 2007 ble i et internt prosjekt hos BMW, og når prosjektet nå materialiseres i en egen familie, så falt det seg naturlig å velge i’en som navn. Ian Robertson er styremedlem i BMW, og ansvarlig for salg og markedsføring. Han forteller at i-serien skal stå for fremtidsrettede biler og tjenester, inspirerende design, og et fullstendig nytt konsept i premium utførelse fra BMW.


Fremtidens petrol-heads

Til alle som kaller seg petrol-heads er det bare en ting å si. Verden er i stadig endring, og fremtiden er elektrisk. BMW går langt i å antyde at de må endre kunders holdning, men samtidig imøtekomme deres behov for interessante biler. Med dette forteller BMW at de skal lage elektriske biler, men på en måte som gjør at kundene likevel vil ha dem. Kanskje det er derfor BMW starter med å lansere en fornuftig bil og en sportsbil samtidig?

En hybrid superbil

En stor investering

Både i3 og i8 skal produseres på BMW’s fabrikk i Leipzig. 400 millioner Euro vil bli investert, og 800 ansatte skal ansettes frem til åpningen av de nye fasilitetene i 2013. I tillegg har BMW inngått avtaler med eksterne tilbydere av forskjellige funksjoner og tjenester som gjør at BMW’s i-biler skal ha oppegående systemer for alt fra ”live-navigasjon” til andre fjernstyrte systemer. En av de viktigste avtalene er gjort med My City Way, som lager app’er til forskjellige mobiltelefoner og surfebrett. Derfra skal du kunne kontrollere bilens tjenester og funksjoner. Regn med at det kommer mer informasjon rundt BMW i-serie på bilutstillingen i Geneve i mars.

Men først kommer en råtass

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer