BMW googler

Mengden tilgjengelig informasjon i dagens biler øker stadig. Nå tar BMW ytterligere et steg videre og integrerer Google i navigasjonssystemet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Google er verdens klart viktigste søkemotor og brukes flittig av de aller fleste både på jobb og i fritiden. Her kan du finne informasjon om nær sagt alt mulig på denne kloden, og en god del mer. Hva er vel da mer naturlig enn å sørge for at man har tilgang på denne informasjonen også mens man kjører bil?

Flere funksjoner

En fullversjon av Google slik man har på vanlig internett, er det ikke snakk om, men en lang rekke ting kan nå snart avdekkes uten at du trenger å gå ut av BMW'en din. Å finne de nærmeste bensinstasjonene, restaurantene, hotellene og ledige parkeringsplassene, er funksjoner som allerede er tilgjengelige i de fleste navigasjonssystemer i en eller annen form, men Google kan i tillegg oppdatere deg på nyheter, aksjekurser og værmeldinger. Også veginformasjon om trafikktetthet og veiarbeid er tilgjengelig i denne nye informasjonsenheten.

Automatisk servicebestilling

Herfra kan tyske BMW-sjåfører nå snart sjekke aksjekurser og værmeldinger
Herfra kan tyske BMW-sjåfører nå snart sjekke aksjekurser og værmeldinger Vis mer


Dermed blir BMWs informasjonssentral langt mer omfattende enn konkurrentenes. Gjennom BMW Assist sørger bilen også for å anrope den nærmeste nødsentralen automatisk dersom uhellet skulle være ute og service melder bilen seg selv opp til når behovet melder seg.

Ikke til Norge - ennå

Noen norsk utgave av dette systemet er ikke aktuelt i nærmeste fremtid. Til det er infrastrukturen for dårlig utbygd. I første omgang er det tyskerne som får nyte godt av BMWs utvidede informasjonssentral, men vi blir overrasket dersom dette ikke også etterhvert sprer seg til andre land.

Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder