BMW fortsatt garanti-versting

Er du blant dem som vurderer å satse på en Smart? Da kan du glede deg over at bilene selges med tre år nybilgaranti. BMW- og Mini-kunder, derimot, avspises med to.

BMW fortsatt garanti-versting

Hva mener du?

Burde også BMW gitt tre år nybilgaranti? (Avsluttet)
Ja(93%) 957
Nei(7%) 77
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Smart ble offisielt lansert her i landet den 1. november, etter at bilen omsider har blitt tatt inn i varmen av den norske bilimportøren Bertel O. Steen. Vi har allerede testet den største modellen, Forfour, og vil i løpet av de nærmeste ukene publisere en test av toseteren Fortwo.

Garanti gir trygghet

Det importeres i dag drøye 40 bilmerker til Norge. Den store majoriteten, 35 merker, selges med tre år nybilgaranti. Det betyr at kundene, så lenge de følger service-intervallene, er sikre på å slippe utgifter i sammenheng med eventuelle feil som skulle oppstå. Mitsubishi stoler så mye på sine produkter at de faktisk tilbyr fem år garanti, noe merket er alene om i Norge.

Eneste store aktør med to år

Smart Forfour
Smart Forfour Vis mer


I den andre enden av skalaen finner vi BMW, som kun gir to år nybilgaranti. BMW-importøren er også importør av merket Mini, som er like dårlig garantert.

Det skal nevnes at heller ikke Ford US, Morgan eller Porsche selges med mer enn to år nybilgaranti. Men dette er tross alt små og relativt uinteressante aktører sammenlignet med BMW, som hittil i år har solgt mer enn 3.000 biler.

Synes du to år nybilgaranti er godt nok? Si din mening i vår uhøytidelige avstemming.

  • Full oversikt over alle merkers nybilgaranti finner du her.


  • Lik Dinside Motor på Facebook

    Siste nytt om Motor! Ønsker du siste nytt fra DinSide Motor rett i innboksen? Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de beste sakene tilsendt hver uke.