BMW forbereder Grand X1

Nå blir det mye BMW om dagen - det er vi de første til å innrømme.

ANNERLEDES: Den forlengede X1-versjonen ser ut til å ligge noe lavere på veien enn X1 og å ha noe mindre hjul. På samme måte som 2-serie Grand Tourer er en 7-seters versjon av 2-serie Active Tourer, blir Grand X1 (hvis det blir navnet), en 7-seters versjon av X1. Regn med 3- og 4-sylindrede motorer med effektuttak fra 100 til 230 hestekrefter. Foto: AUTOMEDIA
ANNERLEDES: Den forlengede X1-versjonen ser ut til å ligge noe lavere på veien enn X1 og å ha noe mindre hjul. På samme måte som 2-serie Grand Tourer er en 7-seters versjon av 2-serie Active Tourer, blir Grand X1 (hvis det blir navnet), en 7-seters versjon av X1. Regn med 3- og 4-sylindrede motorer med effektuttak fra 100 til 230 hestekrefter. Foto: AUTOMEDIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Men det kommer ganske enkelt av at den dynamiske München-baserte bilprodusenten er svært aktiv med å få ut nyheter for tiden.

Nå ser det ut som om BMW, som den første premium-produsenten, kaster seg på trenden med å lage en forlenget utgave av en kompakt SUV.

Nissan gjorde det med forrige Qashqai da de lanserte Qashqai +2, og gjentok bedriften med dagens generasjon Qashqai bortsett fra at versjonen med en ekstra seterad fikk navnet X-Trail.

Nylig fikk vi vite at Renault også kommer med en forlenget versjon av sin folkesuv Kadjar, som vi kjørte tidligere i år.

Blant premium-produsentene er imidlertid BMW først ute.

LAVERE HEKK: Det er sannsynlig at den tredje seteraden vil tjene hovedsaklig som nødseter og at den forlengede bakdelen ofte vil settes pris på for sitt større bagasjevolum enn i standard X1.
LAVERE HEKK: Det er sannsynlig at den tredje seteraden vil tjene hovedsaklig som nødseter og at den forlengede bakdelen ofte vil settes pris på for sitt større bagasjevolum enn i standard X1. Vis mer

BMW X1 i ny versjon

Bildene du ser her kommer fra våre spionfotografer i Automedia, som har kommet over et kamuflert eksemplar av en snodig utseende versjon av det som helt tydelig er nye X1.

Vi kjørte forøvrig X1 i sommer, og dagens versjon er basert på den såkalte UKL-plattformen som er forhjulsdrevet i utgangspunktet og som den deler med 2-serie Active Tourer.

Hva har de gjort? Bilen på bildene er ikke bare strukket i lengden, den har også en fallende taklinje, hekken er lavere og hjulene ser ut til å ha mindre dimensjoner mens bilen ser noe senket ut i forhold til standard X1. Med andre ord ser bilen like mye ut som en litt opphøyd, allroad-type stasjonsvogn, som en egentlig SUV.

Blir det Grand X1?

Uansett ser bildene ut til å bekrefte ryktene som har versert en god stund om at X1 ville komme i en lengre, 7-seters utgave. Det er Automedia som foreslår navnet Grand X1 - eventuelt X1 Grand.

MER STASJONSVOGN-AKTIG: Lavere og mer langstrukket profil får forlenget X1 til å ligne mer på en høy stasjonsvogn.
MER STASJONSVOGN-AKTIG: Lavere og mer langstrukket profil får forlenget X1 til å ligne mer på en høy stasjonsvogn. Vis mer

Det er ingen grunn til å anta at den vil få noen annen motorisering enn vanlige X1 - det vil si som 20i og 25i med henholdsvis 192 og 231 hestekrefter og som 18d, 20d og 25d med 150, 190 og 231 hester. Forhjulsdrift vil være standard mens firehjulsdrift vil være tilgjengelig på de kraftigere versjonene.

Nykommeren skal ifølge Automedia komme på markedet allerede om noen måneder - altså tidlig i 2016. Vi antar den vil bli vist på bilutstillingen i Genève i mars.

KORTVERSJONEN: Slik ser BMW X1 ut i dagens 5-setersvariant. Foto: KNUT MOBERG
KORTVERSJONEN: Slik ser BMW X1 ut i dagens 5-setersvariant. Foto: KNUT MOBERG Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer