Dette er hvordan Automedia mener nye BMW 4-serie kommer til å se ut i sin GranCoupé-versjon. Foto: Automedia
Dette er hvordan Automedia mener nye BMW 4-serie kommer til å se ut i sin GranCoupé-versjon. Foto: AutomediaVis mer

BMW forbereder 4-serie

Vi vet at BMW forbereder kupéversjon basert på nye 3-serien Dette er en "CC"-variant.

Det er Automedia som har generert dette bildet, som viser den kommende 4-serien til BMW slik de ser den for seg. Etter det vi har fått opplyst, har nye BMW 4-serie kodenavnet F32. BMW endrer delvis modellpolitikk, og innfører samme inndeling i sin mellomklasse som i sin øvre mellomklasse - hvor 5-serie (sedan, Touring og GT), er differensiert fra 6-serie (kupé og kabriolet) med forskjellig nummer.

På samme måte kommer altså 4-serien til å være en differensiert modellrekke i forhold til 3-serien - men de vil dele plattform.

Fronten blir nok lik denne 3-serien i sportshabitt. Foto: BMW
Fronten blir nok lik denne 3-serien i sportshabitt. Foto: BMW Vis mer


Her kan du lese om den nye BMW 3-serien, som ble lansert 14. oktober.

GranCoupé

Den oppmerksomme leser vil legge merke til at bilen på bildet ikke er en kupé, men en kupé-lignende sedan (som enkelte kaller "firedørs kupé". Dette har sin forklaring i at BMW utvider antallet varianter i hver modellrekke - en romslig crossover-versjon kalt GT, og en elegant "kupé-sedan" som såvidt vi vet vil gå under betegnelsen GranCoupé. Illustrasjonen fra Automedia forestiller altså BMW 4 GranCoupé og blir konkurrenten til Audi A5 Sportback, om enn i mindre grad enn GT-versjonen av 3-serie (se lenger ned).

(Vår prøvekjøring av fornyede A5 kan du for øvrig lese om her).

6-serien som blir først ute som "firedørs kupé"; den første sekseren med fire dører er annonsert til neste år og vi har tidligere vist bilder av denne Gran Coupé, som blir konkurrent til Mercedes CLS.

Tre firere

Firer-serien vil altså sannsynligvis ha tre varianter: Kupéversjonen som erstatter dagens 3-serie kupé, kabrioletversjonen (som vi ikke ennå vet om blir en klassisk kabriolet med stofftak eller som dagens 3-serie en kabriokupé) - og altså GranCoupé-varianten med bakdører.

Motorene blir de samme som i nye 3-serie - det vil si med den effektive "twin power turbo"-teknologien. Når det gjelder 3-serien vil også den få ytterligere to varianter, den høyreiste kombien GT og Touring-versjonen (stasjonsvogn).

Vi forventer ikke å se nye BMW 4-serie klar til salg før i 2013.

Les også: BMW går nye veier - her er BMW i3 ig i8.

Vi regner med at interiøret i kommende BMW 4 GranCoupé blir temmelig likt det i nye 3-serie, som vi ser her. Foto: BMW
Vi regner med at interiøret i kommende BMW 4 GranCoupé blir temmelig likt det i nye 3-serie, som vi ser her. Foto: BMW Vis mer


Saken er tidligere publisert 25/10-2011