BMW-eiere krasjer mest!

Sjåførene av BMW 3-serie og 5-serie er desidert mest hissige bak rattet.

KOSTBAR Å REPARERE: Skadeutbetalingene blir også høye når enkelte merker har dyre deler og er kostbar å reparere. Foto: NEMI FORSIKRING
KOSTBAR Å REPARERE: Skadeutbetalingene blir også høye når enkelte merker har dyre deler og er kostbar å reparere. Foto: NEMI FORSIKRING Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved flere anledninger har det kommet statistikker som viser at unge bilførere er overrepresentert ved trafikkulykker.

Nå har forsikringsselskapet Nemi offentliggjort skadestatistikk for bilkollisjoner fra 1. juni 2011 til 1. juni 2014, som avslører hvilke bilmerker som krasjer mest.

Og det er eiere av ulike modeller BMW som topper den lite ærefulle listen.

Les også: Ikke gå i kasko-fella

Det er særlig modellene 3-serie og 5-serie som skiller seg ut sammen med ulike modeller fra Mercedes-Benz, ifølge skadestatistikken til forsikringsselskapet.

I motsatt ende av skadestatistikken finner vi bilmerkene Volvo, Toyota og Volkswagen med færrest skadetilfeller, ifølge forsikringsselskapet.

Oslo på topp

Videre viser tallene at det er også folk i Oslo som kolliderer mest. På andreplass kommer Akershus. Fylket hvor det kollideres minst er Sogn og Fjordane.

Les også: Slik oppnår du halv pris på bilforsikringen

HAR SIN FORKLARING: Det er naturlig at det krasjes mest i byene, forklarer Nemi-direktør Hesselberg-Meyer. Foto: NEMI FORSIKRING
HAR SIN FORKLARING: Det er naturlig at det krasjes mest i byene, forklarer Nemi-direktør Hesselberg-Meyer. Foto: NEMI FORSIKRING Vis mer


- Det er ingen overraskelse at det kollideres mest der trafikktettheten er størst, sier skadedirektør Morten Hesselberg-Meyer i Nemi Forsikring.

Men når vi forsøker å grave mer i statistikken og finne ut hvorfor Nemi tror det er slik, ønsker ikke forsikringsselskapet å si så mye mer av hensyn til konkurranseforhold.

Nederst i artikkelen ser du oversikt på topp 5 for Nemis forsikringskunder over de som krasjer mest og minst.

Derfor spør vi andre forsikringsselskaper for å finne ut om BMW-eiere skiller seg ut på skadestatistikken også hos dem.

Handler om sjåføren

- Vi ser at noen bilmerker skiller seg ut med større risiko enn andre, men vi tror at det handler mer om sjåføren enn selve bilen. De personene med høyest risiko i trafikken tiltrekkes generelt av raske, fine biler.

Les også: Dette er de beste bruktbilene

Dette påvirker nok valg av bilmerke, sier Christian Brosstad, kommunikasjonsdirektør i Sparebank1 Gruppen AS.

- Audi og BMW skiller seg ut med mange skader, mens blant annet Skoda og Toyota har få skader. Det er rundt 20 prosent flere skader på BMW enn Skoda, sier Brosstad.

- Men når vi ser på disse tallene, så må vi huske på at det selges langt flere Toyota-er enn for eksempel BMW. 13 prosent av norske biler er Toyota, mot 4,5 prosent BMW. Dette betyr at det naturlig nok er flere hendelser i trafikken hvor en Toyota er involvert (men den er ikke mer skadeutsatt), forklarer representanten for Sparebank 1 Gruppen.

SKILLER SEG UT: Også i forsikringsselskapet Sparebank 1 er det noen bilmerker som skiller seg ut, ifølge kommunikasjonsdirektør Christian Brosstad. Foto: SPAREBANK 1 GRUPPEN
SKILLER SEG UT: Også i forsikringsselskapet Sparebank 1 er det noen bilmerker som skiller seg ut, ifølge kommunikasjonsdirektør Christian Brosstad. Foto: SPAREBANK 1 GRUPPEN Vis mer


Statistikken til Sparebank1-gruppen viser at:
• Brukere under 23 år har rundt 30 % flere skader som andre førere.

• Det er rundt 25-30 prosent flere skader på en 10-20 år gammel bil i forhold til en helt ny bil.

Les også: 10 brukte 4x4-kupp

Hvordan er det hos Norges største forsikringsselskap?

- BMW er mest skadeutsatt basert på erstatningstall, og Volvo ligger lavest. Vi har ikke lenger anledning til å prise ulikt ut fra kjønn.

Representerer de fleste Gjensidige har en markedsandel på om lag 25 prosent, og er dermed det største forsikringsselskapet i Norge. Foto: GJENSIDIGE
Representerer de fleste Gjensidige har en markedsandel på om lag 25 prosent, og er dermed det største forsikringsselskapet i Norge. Foto: GJENSIDIGE Vis mer

Videre er det menn fra 18-20 år og menn over 75 år som er mest skadeutsatt, sier informasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige Forsikring.

Les også: Vi har testet nye Volvo XC90

Utover det ønsker ikke Gjensidige å bidra med noen ytterligere tall av konkurransehensyn.

Ifølge Statistisk sentralbyrå var det 2,55 millioner personbiler i Norge ved utgangen av 2014. Akershus topper er fylket hvor det er registrert flest biler med cirka 374.000 biler etterfulgt av Oslo med omtrent 347.000 biler.

Færrest biler finner vi i Finnmark fylke, hvor det er registrert drøyt 42.000 biler.

Bilmerkene med flest skader forsikret hos Nemi Forsikring
 
1. BMW
2. Mercedes-Benz
3. Peugeot
4. Nissan
5. Audi
Bilmerkene med færrest skader forsikret hos Nemi Forsikring
 
1. Opel
2. Volvo
3. Skoda
4. Toyota
5. Honda
Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer