BMW dropper luksusbil

BMW stopper utviklingen av firedørskupeen CS.

Finanskrisen skaper ikke bare problemer for allerede dårlig stilte produsenter. Også BMW som har gjort stor suksess de siste årene må nå justere sine planer etter nedgangen som rammer økonomien generelt og ikke minst bilindustrien.

Kutter luksus

Et naturlig sted å begynne kuttene er i luksussegmentet. Derfor dropper nå BMW planene om å lansere en kupé-inspirert sedan i samme stil som Mercedes-Benz CLS og kommende modeller fra både Porsche og Aston Martin. Det sier BMW-sjef Norbert Reithofer, gjengitt blant annet i britiske Autocar.

Ikke lønnsom nok

Bilen har allerede vært vist som konsept under navnet Concept CS og ble første gang avduket på vårparten i fjor. Siden har den vært utstilt på flere store bilutstillinger, men var borte fra årets Paris-utstilling. Man har nok altså vært klar over at dette prosjektet ikke ville nå virkelighetens verden en liten stund og begrunnelsen som oppgis er manglende forventet lønnsomhet. Concept CS var ventet på markedet i 2010.

Uvanlig

 Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer


Det er relativt uvanlig at BMW ikke følger opp et så virkelighetsnært konsept som CS. Mindre rart blir det ikke med tanke på at mye av den tekniske basisen ligger klart i nye 7-serie. Men timingen var altså usedvanlig dårlig, både med tanke på økonomi, men også miljøtrender.

Fokuserer på mindre

BMW vil derfor fokusere mer på mindre biler fremover. Et eksempel på det så vi allerede på årets Paris-utstilling i Concept XI, som er en liten SUV. Også minst én mindre modell først og fremst beregnet på bykjøring er inkludert i BMWs fremtidsplaner. I tillegg eier BMW som kjent Mini og vil også gjennom dette merket fokusere på de mer eksklusive delene av markedene for de mindre bilene.

  • Store bilder ser du her.