Foto: Autofil
Foto: AutofilVis mer

BMW 7-serie (1999)

BMWs 7-serie ligner mye på 5-serie og ligger ofte likt i pris. Men storebror har gjerne mer utstyr og er mer luksuriøs. Gjør som kongen og Derrick – velg en sjuer!

7-serie kom først i 1977. Den var etterfølger av de store sedanseriene fra BMW som bar navn fra 2500 til 3,3L/i. Modellen vi har prøvd kom i 1994, og motoren 728i var tilgjengelig fra 1996. I 1999 skjedde en mindre facelift før avløseren sto klar i 2002. Konkurrentene var Audi A8, erkerivalen Mercedes S-klasse og Lexus LS.

LES OGSÅ:

Bilen er diger og føles et par nummer større en 5-serie. Med mykt oppsett og komfort i høysetet, får du følelsen av å gynge av sted. Motoren drar greit, men trenger litt turtall. V8’erne sparker adskillig mer ifra, men de ligger også høyere i pris. Styringen er langt fra så presis som dagens BMW. Men storebror er stabil og ligger solid på veien – med mindre du provoserer mye.

Interiør
Luksuriøst, solid og gjennomført. Bilen holder seg bra og bærer lite preg av slitasje. Tross alderen gir interiøret et rimelig moderne inntrykk. Skinnsetene er myke og store, men gir liten støtte. Baksetet byr på et hav av plass hvor tre voksne kan logre uanstrengt med tærne.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Oppsummering
Selv om Kongen og Derrick kjører BMW, blir brukte Bayermobiler ofte assosiert med noe lurvete miljøer. Men bor du i grisgrendte strøk hvor B-gjengen er noe som kun eksisterer i Donald, vil naboene tro du har slått deg opp som rikmannskar. Utgiftsmessig er det en regel som rår: Jo mer utstyr, jo mer problemer. Elektroniske duppeditter er sårbare over tid, og flest av dem finner du i flaggskipet 750. Den har også V12-motor som er fryktelig kostbar i drift og vedlikehold.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Dempere og understell må også sjekkes nøye. Utskiftning av for eksempel foringer blir fort dyrt. Sjekk også historikken på importerte biler grundig. Utover dette er BMW 728iA en av de bedre brukte direktørbilene du får kjøpt for penger. Du får et hav av plass, høy luksusfaktor, ok motor og suveren komfort for en rimelig penge. Men glem ikke å ta serviceutgiftene med i regnestykket før du handler.

Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil

Testresultat

BMW 728iA (1999)

Komfortabel, luksuriøs og romslig

Høye driftsutgifter, omdiskutert image

Se alle våre tester