BMW 520 ia 1998: Vindusviskere virker ikke

Bilmerke: BMW
Modell: 520iA
Motor: bensin 2.0
Årsmodell: 98
Kilometerstand: 170.000

Problem: Vindusviskere slutter å virke.
Sporadisk opplever jeg at vindusviskerne slutter å virke. Det kan være ved kjøring i kraftig regnvær hvor regnsensoren er i bruk. Etter eks. 30 min kjøring stopper viskingen brått. Ofte med viskerne to-tre cm over laveste stilling (hvor viskerne står "parkert" når de ikke er i bruk).

Sikringer sjekkes, men alle er i orden. Om hendelen for viskerhastighet settes i manuell stilling, virker viskerne heller ikke. På hendelen er det en liten knapp for hvor mye regn regnsensoren skal reagere på. Heller ikke forandring av denne innstillingen hjelper.
Selv om viskerne på frontruten ikke virker, fungerer viskeren på bakruten som den skal.
Greit nok det, men jeg kan nesten ikke rygge fra Namsos til Elverum.

Etter å ha stått parkert i eks. 10 minutter med avslått tenning, virker viskerne som de skal igjen.

For et år siden var jeg innom merkeverksted, som la inn ny "visker-software" i bilens elektronikk. Problemet har vært både før og etter ny software.

Svar: Du bør nok sjekke om selve motoren får den strømmen som skal til når den stopper. For eksempel kan det være en løs jordingskabel til motoren, og den ligger nok i nærheten av motoren. Får den ikke plusstyring fra reléer eller elektronikken til viskere så kan dette tyde på feil i loddinger i denne boksen eller at bryteren ikke leverer rette signaler og at selve styrenheten kan ha tatt kvelden. Får viskeren rette signaler inn så må nok selve motoren være defekt!