Foto: Autofil
Foto: AutofilVis mer

BMW 5-serie 4x4 (1992)

Er du ute etter en sprek firehjulstrekker med plass til fire og bagasje til en billig penge? Hva med en BMW med 192 hester til under femti laken?

BMW, Mercedes og Audi har alltid knivet tett, også på firehjulstrekk. Mercedes hadde 4-Matic, mens Audi satset på sitt velrenommerte Quattro-system. BMW holdt derimot på sin X-drive. Først i 1992 kom denne 5-serien i touring-versjon, hele fire år etter sedanen. Med kraftfulle motorer og firehjulstrekk ble de et yndet objekt for enhver varebilbygger.

LES OGSÅ:

I dag har samtlige eksemplarer passert tiårsgrensen, og finnes derfor med bakseter på hvite skilter. På veien har den suveren komfort, stramt understell og responsiv motor. Firehjulstrekken sikrer kjøreglede også på vinteren. 2,5-literen yter 192 hester, men bilen er stor og tung. 0-100 går på 10,9 sekunder og toppfarten er 212 km/t.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Interiør
Instrumentpanelet holder fortsatt klasse. Seter og midtkonsoll er i fin forfatning. Noen riper her og der, og rattet er slitt. Speedometeret er byttet, noe som i første øyeblikk høres skummelt ut. Men dette er grundig dokumentert fra BMW i Tyskland. På importbiler er det viktig å ha kilometerstand godt dokumentert…

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Oppsummering
BMW har alltid fridd til de unge og velstående. Men gammel og brukt BMW tipper over i en helt annen kategori mennesker. E34 5-serien ser utdatert ut, men har absolutt et ikonisk design som vi alle liker. Med 2,5-liters rekkesekser blir den akkurat passe sprek også, og kan nesten oppfattes som sportslig på veien. Solid og komfortabel er den i alle fall. Dette holder mål selv tjue år senere. Det finnes likevel feller å gå i her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Bilene er på ingen måte fri for rust, de er spesielt utsatt for angrep i dører, skjermer, luker og understell. Med andre ord omtrent overalt. I tillegg er firehjulstrekksystemet av en avansert kjededrevet sort som kan bli dyrt å fikse om det skulle skje noe. Finner du et pent eksemplar, er det verdt å betale noen tusen ekstra.

Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil

Testresultat

BMW 525iXA Touring (1992)

Gode kjøreegenskaper, nydelig motor

Begynner å dra på åra, dyr i drift

Se alle våre tester