BMW 316i Touring 2004: Spyleproblem og lukt fra klimanlegg

Bilmerke: BMW
Modell: 316i Touring
Motor: 1.8 bensinmotor
Årsmodell: 2004
Kilometerstand: 21.400

Problem: Spyleproblem og lukt i AC.
Ved bruk av vinduspusser på bakvinduet er det slik at det alltid gis 2-3 omganger med spylervæske når hendelen betjenes. Problemet er at dusjen med spylervæske kommer etter at pusserne har gått et par ganger. Dette er spesielt et problem når hendelen betjenes første gang eller kort tid etter oppstart av bilen. Jeg formoder at dette gir småriper på bakvinduet og forstår ikke hvorfor ikke dusjen kommer med en gang, slik som på frontruten. Kan det ha noe å gjøre med en tilbakeslagsventil?

Neste problem er sur lukt fra airconditionanlegget. Også her er problemet merkbart kun kort tid etter oppstart av motoren. Er dette en vedlikeholdssak der en bestemt type væske skal benyttes, i tilfelle hvilke(n)?


Svar: Noen biler har slanger som går helt ifra motorrommet til bakluka og da vil det mange ganger gå litt tid før den når frem. Du kan prøve å montere en ventil på spylerslangen ved bakluka som fåes hos de fleste bilverksteder slik at det ikke går så lang tid før væsken er på plass når du skal spyle. Sur lukt ifra AC kan reduseres ved å bruke en rensevæske ifra for eksempel Forte (Forté Air Conditioner Treatment) som settes inn i kupeen med anlegget på resirkulering og full effekt slik at stoffet går igjennom hele anlegget. Eller man kan bruke en slange som vi spyler direkte på fordamper som sitter ved varmeapparatregisteret.