BMW 3-serie oppdateres

BMW 3-serie gis en forsiktig ansiktsløftning etter drøye to år på markedet.

BMWs populære og suksessrike mellomklasser er ikke gammel. Den ble lansert tidlig i 2005, og derfor er det litt overraskende at man velger å foreta en oppdatering allerede nå. Det vanlige er at det går et sted mellom tre og fire år fra lansering til første oppdatering. I BMWs tilfelle skyldes nok hastverket andre ting enn at de er misfornøyde med dagens utgave av 3-serie. Mercedes-Benz har nemlig akkurat lansert nye C-klasse og Audi kommer med en helt ny generasjon A4 til høsten. For å hindre at 3-serie fremstår som gammel og utdatert, gir man den derfor en mindre oppdatering.

Større luftinntak

BMW 3-serie oppdateres

BMW 3-serie oppdateres

  1. Store bilder


Men det er ikke lett å se forskjellen. På noen av bildene er det to biler. Den første, stasjonsvognen, er den ny utgaven. Den bakerste er dagens versjon som følger med som referansebil. Ved første øyekast kan man se at luftinntakene nederst på sidene av fronten har blitt større og fått en annen form.

Juksegrill

Men den største forskjellen er nok grillen som her er maskert så godt at det nesten ikke er mulig å se. 3-serie får dermed en lignende snute-operasjon som 1-serie fikk da den nylig ble ansiktsløftet.

Bedre interiør

Fronten er den eneste utvendige delen av bilen som får noen forandringer. Innvendig blir imidlertid interiøret bearbeidet for bedre kvalitetsfølelse. Teknisk sett kommer det heller ikke til å skje mye, men det ville vært merkelig dersom man ikke introduserer de nye motorene fra kupeen også i sedanen og stasjonsvognen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer kraft per dråpe

BMW 3-serie oppdateres


I så fall betyr det sterkere og gjerrigere 2,0-litere, både i bensin- og dieselutgaver, slik vi også har sett det i 1-serie. 3,0-literen med 258 hester vil også trolig bli byttet ut med den siste versjonen av rekkesekseren med 272 hester og 320 newtonmeter.

At man prøvekjører bilen på Nürburgring tyder i tillegg på at man har gjort noen mindre justeringer på chassis-siden.

I september

Oppdateringene er ventet presentert på Frankfurt-utstillingen tidlig i høst, samtidig som Audi viser sin nye A4. Kampen om kundene blir beinhard…

  • Flere og større bilder finner du her.
  • Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder