BMW 2-serie Active Tourer kommer som 7-seter

Hos BMW skjer endelig det Dinside skrev for over ni år siden!

<b>HER ER BEVISET:</b> BMW biter i det sure eplet og lager flerbruksbil med tre seterader. Bilen som her er fotografert av spionfotografene fra Automedia, er nok et eksempel på at man aldr skal si aldri. Foto: AUTOMEDIA
HER ER BEVISET: BMW biter i det sure eplet og lager flerbruksbil med tre seterader. Bilen som her er fotografert av spionfotografene fra Automedia, er nok et eksempel på at man aldr skal si aldri. Foto: AUTOMEDIA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ja, det er ni og et halvt år siden vi fant kilder i Tyskland som mente BMW ville gjøre noe så uhørt som å produsere en 7-seters flerbruksbil.

Nå viser det seg et dette faktisk kommer til å skje - 10 år etter. Riktignok ikke akkurat slik det var forutsett den gangen - men så har da mye også endret seg underveis. I 2006 kom ny informasjon, hvorav en del var villedende, og forvirringen var komplett.

År med spekulasjon

Falske alarmer har det i mellomtiden ikke skortet på. Nye spekulasjoner om flerbruksbil, støttet opp av noen underlige bilder, kom i 2005 igjen. Da dreide det seg om utviklingen av det som skulle bli BMW 5 GT. I desember 2007 nærmet den seg konkretisering, kunne vi annonsere.

Så kom det

I november i fjor kunne vi fortelle at BMW kom med en produksjonsversjon av fleksibilen (kompakt flerbruksbil), de viste som konsept i Paris i 2012. Det ble BMW 2-serie Active Tourer. I sommer testet vi denne. Men det stopper altså ikke der.

Det endelige beviset

HER ER BEVISET: BMW biter i det sure eplet og lager flerbruksbil med tre seterader. Bilen som her er fotografert av spionfotografene fra Automedia, er nok et eksempel på at man aldr skal si aldri. Foto: AUTOMEDIA


For bildene lyver ikke og det vi ser her er en klart større versjon, en syvseter - ifølge Automedia og andre som har undersøkt saken. Vi beveger altså inn i territoriet til biler som Volkswagen Touran, Peugeot 5008, Opel Zafira Tourer, Toyota Verso og nye Kia Carens. Men BMW-en vil naturligvis bli posisjonert resolutt på premium-nivå. BMW velger imidlertid ikke å lansere noe gedigent à la Mercedes R-klasse, som hadde en litt ubestemmelig posisjonering i markedet og som aldri tok helt av. Tredje seterad kommer nok til å begrense seg til to nødseter for voksne, eventuelt for barn over barnestol-alder.

Vi glemmer ikke at BMW faktisk allerede har en 7-seter på modellprogrammet sitt med SUV-en X5, som kom som 3. generasjon i fjor.

Basert på Active Tourer

Det er Active Tourer-plattformen som er tatt i bruk også her, altså den forhjulsdrevne basis med en grunnarkitektur som BMWs nyeste deler med Mini, selv om de ikke har samme chassis. Denne 7-seteren er synlig strukket og har et betydelig bakre overheng og vil dermed bli en god del mer romslig enn lillebror 2 Active Tourer, som vi allerede har konstatert har en meget god plassutnyttelse.

3- og 4-sylindrede motorer

Når det gjelder motorisering, har vi ingen grunn til å anta at BMW vil endre på programmet i forhold til 2 Active Tourer. Det vil i praksis si 1,5-liters motorer med tre sylindre og 2,0-liters motorer med fire fra 218d og 218i til 225i og fra 136 hestekrefter til 231. Flere motoralternativer vil nok dukke opp etterhvert.

Vi regner med at BMWs nye fleksibil vil vises på bilutstillingen i Paris, som åpner sine dører for pressen den 2. oktober.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!