BMW 1-serie på vei

Det har lenge vært kjent at BMW arbeider med 1-serie. Men utseendet har vært en vel voktet hemmelighet - inntil nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Bildet er manipulert.
Bildet er manipulert. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vår samarbeidspartner Automedia har klart det nok en gang - å knipse en splitter ny bil under det som skulle være hemmelig testvirksomhet. Denne gangen er det en skikkelig godbit Automedia har klart å skaffe bilder av - en prototype på 1-serie, BMWs nyeste prosjekt.

Den fotograferte prototypen er, som vanlig under slik testvirksomhet, kamuflert. Men Automedia har på grunnlag av omfattende kunnskaper om bildesign tatt sjansen på å spå om hvordan bilen vil bli seende ut.

Trekk fra 7-serie

Hvis vi skal tro Automedias spekulasjoner, vil den nye 1-serien låne en rekke trekk fra 7-serie. Blant annet minner både frontlykter og panser om storebror. Under skallet vil det nok imidlertid være slektskapet med 3-serie som blir mest fremtredende. Automedia hevder i hvert fall at 1-serie vil dele mange komponenter med den nye 3-serien, som forventes lansert i løpet av 2005.

På markedet i 2004?

1-serie vil sannsynligvis lanseres allerede i 2004, i første omgang som to 3-dørs varianter - en med bagasjelokk og en med bakluke. Automedia spekulerer videre i at det i neste omgang vil komme en variant med fire dører, etterfulgt av både en stasjonsvogn og en cabriolet.

Firesylindrede motorer

Bildet er manipulert.
Bildet er manipulert. Vis mer

Fordi nye 1-serie vil bli relativt liten, er det mest sannsynlig at den vil bli utrustet med firesynlindrede motorer. Det trenger ikke å bety at bilen vil bli treg. Bilen vil grunnet sin beskjedne størrelse bli relativt lett, noe som kombinert med ny motorteknologi vil kunne gi friske fraspark. BMW er for tiden i ferd med å utstyre sine bensinmotorer med variable ventilløft (Valvetronic), noe som bidrar til både økt effekt, større kraft og mindre utslipp.

Relaterte artikler:

  • Her finner du flere BMW-nyheter
  • Her finner du våre BMW-tester