BMB 270: Bavaria uten seil

Bavaria Motor Boats heter motorbåtsatsingen til Bavaria. Den første båten, BMB 270, kombinerer fart og trailbarhet med bokomfort. Til en konkurransedyktig pris.

BMB 270: Bavaria uten seil

BMB 270: Bavaria uten seil

  1. Pris og tekniske data
  2. Overblikksskisse

Siden 1978 har Bavaria produsert seilbåter i stort omfang. Men nå er tiden inne for å tenke nytt: Erfaringene fra seilbåter skal nå legge grunnlaget for produksjon også av motorbåter. Dermed så BMB, eller i fulltekst – Bavaria Motor Boats, dagens lys.

Planende cabincruiser

27-foteren BMB 270 er det første barnet fra Bavarias motorbåtsatsing. Resultatet er en planende cabincruiser, som hadde norgespremiere på Båter i Sjøen forrige uke.

Til å være en 27-foter er BMB 270 ingen stor båt, noe som kan tilskrives at båten ikke er bredere enn 255 cm. For da BMB 270 ble konstruert var trailbarheten et poeng. Det tyske båtverftet kompenserer imidlertid det som de taper i bredde med høyde. Dermed kan BMB 270 skilte med ståhøyde i fremre kabin. I kabinen finner du salong, pantry med vask, kjøleskap og kokeapparat, samt toalettrom med dusj. Under dekk er det også en midtkabin med dobbelkøye. BMB 270 kan derfor trolig fungere tilfredstillende som bobåt.

Også cockpiten er rommelig. Bak vindskjermen finner du førersetet og en L-sofa. Akter er det rigget opp ytterligere sitteplasser, med et hendig spisebord babord. Hvis du skulle ha behov for en nedkjøling er det bare å spasere ut igjennom åpningen mellom to av sitteplassene. Der finner du en voksen badeplattform.

Rimelig 27-foter

Konkurrentene i denne størrelsen er definitivt tilstede. Flere er også mer rommlige, og byr på bedre bokomfort enn BMB 270. Likevel er prisen på 720.000 kroner for 27 fots båt med 205 hk bensin såpass rimelig at nyskapningen til Bavaria ikke kan neglisjeres.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer