Blir det Skoda Polar?

Skoda vil være med på leken i den relativt unge bilklassen "små SUV-er/crossovere".

Skoda Polar, hvis det blir navnet, vil føye seg til rekkene av små SUV-er/Crossovere hvor det blir stadig trangere om plassen. Foto: AUTOMEDIA
Skoda Polar, hvis det blir navnet, vil føye seg til rekkene av små SUV-er/Crossovere hvor det blir stadig trangere om plassen. Foto: AUTOMEDIA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er fra våre spionfotografer i Automedia vi har mottatt dette datagenererte bildet basert på informasjon de har om den kommende kompakte SUV-en fra Skoda.

Det spekuleres i at den, i likhet med neste generasjon VW Polo, vil være basert på en kort versjon av "byggesett"-plattformen til Volkswagen, MQB, som allerede brukes i nye Audi A3, Golf 7 og 3. generasjon Skoda Octavia.

Ny bilklasse

Men her snakker vi altså om en liten SUV, som vil gli rett inn i klassen som i dag ledes an av Peugeot 2008, med Renault Captur, Opel Mokka og Nissan Juke som med-aktører. Vi har nylig testet de to førstnevnte og er blitt positivt overrasket over måten denne typen bil kan erstatte de lengre, men lavere kompaktbilene i Golf-klassen på. Skoda Polar vil altså bli en slags lillebror til Skoda Yeti.

TEST: Renault Captur

TEST: Peugeot 2008

Av Taigun-slekt...

Volkswagen Taigun, basert på neste Polo, men kortere. Foto: VOLKSWAGEN
Volkswagen Taigun, basert på neste Polo, men kortere. Foto: VOLKSWAGEN Vis mer


Vi visste allerede fra før at Volkswagen skal lansere en slik liten crossover. Det vil så vidt vi vet bli en enda mindre bil, men sannsynligvis ha samme tekniske basis. Det dreier seg om VW Taigun, som vi har omtalt tidligere. Taigun er for øvrig en fiffig omstokking av bokstavene i Tiguan.

VW overrasker med Taigun

...men større

Spekulasjonene vil videre ha det til at Skoda Polar, med cirka 410 lengdecentimeter blir 20 centimeter lengre enn den lille VW-SUV-en og omtrent som Renault Captur. Utover det er det lite som sirkulerer av informasjon angående den nye modellen. Men det er temmelig sikkert at den er under utvikling i skrivende stund og skal vi tippe, vil den bli vist offentlig sent til neste år eller i 2015.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!