Blir den verdens raskeste?

Koenigsegg forbereder helt ny modell.

I skrivende stund er det en drøy uke igjen til vårens store eventyr for bilelskere - bilmessen i Genève - bryter løs.

Quant

Der kommer i følge planen den svenske supersportsbilprodusenten Koenigsegg til å vise sin helt nye modell, Quant. Det eneste vi har av konkrete indikasjoner på hva denne modellen egentlig er, er det bildet som er blitt sluppet og som vi kan gjengi her.

GT?

Det dreier seg visstnok om en helt ny plattform, og vil dermed være den andre helt nye modellen fra Koenigsegg. I og med at bildet bare viser bilen forfra er det vanskelig å spekulere i lay-out, men rykter som verserer i medieverden går ut på at det vil være fire sitteplasser i bilen og at det kanskje dreier seg om en GT-type sportsbil.

Minimum 800 hk

Uansett er det ingen tvil om at bilen vil bli noe av det mest ekstreme i sin klasse, med minimum 800 hestekrefter og forrykende ytelser. Både chassis og karosseri vil nok, Koenigsegg-tradisjonen tro, være bygget i karbonfiber og effekt/vekt-forholdet bli eksemplarisk.


Dobbelkløtsj

En ny dobbelkløtsjgirkasse skal også være klar til Genève-utstillingen og bli tilgjengelig i den allerede eksisterende modellen CCX.

Vi gleder oss til den 3. mars og første pressedag i Genève - da vil vi kunne fortelle dere mer om den nye modellen fra Koenigsegg.