Bjørn Nyland vant Teslas vervekonkurranse

Mottok personlig gratulasjon fra Tesla-sjefen selv, Elon Musk.

<b>EUROPEISK VINNER:</b> Bjørn Nyland forteller på Youtube om både nedturer og om (mest) oppturer i sin Tesla Model S. Nå har han takket være Teslas store vervekampanje vunnet en eksklusive utgave av den kommende SUV-en, Model X. Foto: YOUTUBE
EUROPEISK VINNER: Bjørn Nyland forteller på Youtube om både nedturer og om (mest) oppturer i sin Tesla Model S. Nå har han takket være Teslas store vervekampanje vunnet en eksklusive utgave av den kommende SUV-en, Model X. Foto: YOUTUBE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sommer lanserte Tesla en noe uvanlig konkurranse innenfor bilindustrien.

Vervet du 10 personer til å bestille seg en Tesla Model-S, kunne du selv stikke av med en splitter ny Model X.

Det har lenge vært klart hvem som har ledet statistikken for vervekampanjen, men først ganske nylig ble det klart at 10 personer som hadde benyttet seg av kampanjen, hadde mottatt sine biler.

Dermed ble norske Bjørn Nyland den europeiske vinneren av nye Model X, som han vil få på nyåret.

Kun tre i hele verden

Bjørn er dermed en av tre vinnere i verden - konkurransen var nemlig lagt opp slik at det skulle bli en vinner i hver av de tre regionene definert som Amerika (Syd og Nord-), Europa og Asia/stillehavsregionen. I sistnevnte region var det en ung familiemor fra Sydney som stakk av med seieren.

OPP OG NED: For Nyland har det å filme og ta bilder av Teslaen blitt en hobby tusenvis følger med på via nettet. Foto: BJØRN NYLAND(PRIVAT)
OPP OG NED: For Nyland har det å filme og ta bilder av Teslaen blitt en hobby tusenvis følger med på via nettet. Foto: BJØRN NYLAND(PRIVAT) Vis mer


Etter å ha lagt ut en informasjonsvideo på sin YouTube-kanal har det blåst medvind rundt Teslaeierens ører. Nyland har allerede lagt flere mil en noen andre i Europa bak seg i sin Tesla, og trives enormt godt bak rattet.

- Jeg fattet interessen for Teslaen lenge før jeg kjøpte den, sier Nyland, - og nå har det blitt en stor hobby å kjøre rundt og dele videoer hvor vi tester nye oppdateringer, eller bare kjører omkring i Norge.

Han har opprettet både en Facebook-side og en YouTube-kanal hvor han legger ut bilder og video fra eventyrene han er ute på med Teslaen som har gjort han kjent i miljøet.

Selve vervekampanjen fungerte som en hvilken som helst annen kampanje, hvor de som ønsket å kjøpe seg en Model S la ved koden til den de ønsket skulle få poeng for å verve dem.

I en sånn konkurranse hjelper det å ha over 100.000 personer som ser videoene dine, så tallene til Nyland vokste raskt.

Så var det bare å vente til 10 av disse fikk bilene sine ...

Forventet utpå nyåret

- Det kom en e-post fra Tesla, hvor de forklarte at 10 personer som hadde registrert min vervekode nå hadde fått levert bilene og at jeg nå kunne forvente en Model X på nyåret, forteller Nyland til Dinside.

I en e-post fra Jon McNeill, som er leder for Teslas internasjonale salgs- og service-organisasjon, skrives det at Nyland har vunnet en fullspekket Founder Series Model X, som ikke er tilgjengelig for andre enn vinnerne i hver region, gratis.

- Jeg fikk beskjed om at jeg ville bli kontaktet innen to uker for å fullføre bilens spesifikasjoner, men det er vanskelig å si når den kommer. Jeg håper den kommer så raskt som mulig over nyttår, forteller Nyland.

I tillegg inviteres Nyland til den store åpningsseremonien ved den enorme batterifabrikken som er under konstruksjon i Nevada, USA - Tesla Gigafactory.

GOD RESPONS: Siden Tesla-eieren begynte å lage videoer på YouTube har han fått rikelig med følgere. Enkelte av videoene har godt over 200.000 seere.  Foto: YOUTUBE
GOD RESPONS: Siden Tesla-eieren begynte å lage videoer på YouTube har han fått rikelig med følgere. Enkelte av videoene har godt over 200.000 seere. Foto: YOUTUBE Vis mer