Foto: Noble
Foto: NobleVis mer

Biturbo Volvomotor med 650 hk

Vi gleder oss til Goodwood Revival. Der skal Noble vise sin nye råtass av en supersportsbil.

Vi kunne nylig avsløre at McLaren skal lansere en ny supersportsbil i sin særegne tradisjon etter å ha produsert en bil som var et kompromiss med Mercedes: Nemlig Mercedes SLR McLaren, som avslutter sin karrière i år.

McLaren-konkurrent

Men i Storbritannia er det ikke bare McLaren som dyrker konseptet med kompromissløse sportsbiler; merket Noble er også kjent blant de sanne entusiastene som en meget kompetent produsent av denne typen bil. Firmaet ble grunnlagt av Lee Noble for ti år siden og har produsert sportsmodellene M10, M12, M14 og M15.

Førers eget ansvar

Og nå har altså Noble publisert bilder og data angående den nyeste kreasjonen, M600, som er en videreutvikling av M15. Nobles toppsjef Peter Boutwood uttaler at bilen er designet for å gi føreren en total, direkte og "ukorrupt" kjøreopplevelse; han skal selv ha den fulle kontroll over kjøringen. Det innebærer at bilen ikke leveres med blokkeringsfrie bremser og selvsagt ikke med antiskrenssystem (ESP). Antispinnkontrollen kan for sin del slås helt av.

Yamaha V8

Når det gjelder motorisering annonserer Boutwood at 650 hestekrefter og et dreiemoment på 800 newtonmeter vil være tilgjengelige, med mulighet for å velge effekttrinn på 550 og 450 hestekrefter - for eksempel etter føre eller veibeskaffenhet. Disse rå kreftene hentes ikke fra Fords sekssylindrede motor som tidligere men fra Volvos 4.4 V8. Vel, motoren er riktignok V8-motoren som sitter i Volvomodellene XC90 og S80, men når sant skal sies er det i bunn og grunn Yamaha som står bak. Motoren er utstyrt med to Garrett turboladere.

Superrask

Uansett: Ytelsene skal bli knallsterke med en toppfart på over 360 km/t og såvidt over tre sekunder fra 0 til 100. Det er dermed duket for tvekamp mellom de to engelske supersportsbyggerne McLaren og Noble. I likhet med McLaren er et nøkkelord hos Noble lav vekt, og M600 skal veie under 1.400 kilo tross at den har både skinninteriør og stereoanlegg...

Noble M600 skal avdukes under Goodwood Revival som åpner den 19. september.

Her kan du lese om McLaren P11 - konkurrenten som utvikles i disse dager.

Foto: Noble
Foto: Noble