Bilverksteder på handlesentrene

To handlesenter i Töcksfors tilbyr nå bilverkstedstjenester mens du handler.

<b>TAR SERVICE MENS DU HANDLER:</b> To svenske kjøpesenter for norske grensehandlere i Töcksfors tilbyr nå bilverkstedstjenester mens du handler. Dette er et nytt marked for verkstedene, og de ser på videre utvidelser. Foto: Colourbox.com
TAR SERVICE MENS DU HANDLER: To svenske kjøpesenter for norske grensehandlere i Töcksfors tilbyr nå bilverkstedstjenester mens du handler. Dette er et nytt marked for verkstedene, og de ser på videre utvidelser. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I februar skrev vi om planene for et bilverksted i kjelleren på Töcksfors Shoppingcenter ved E18 rett over svenskegrensa. Nå er det klart for åpning: Mekonomen åpner det nye bilverkstedet 6. juni.

For Mekonomens del er dette det første verkstedet med en slik beliggenhet, altså på et kjøpesenter. I slutten av mars i år åpnet også en annen svensk bilutstyrs- og verkstedkjede butikk på et kjøpesenter, og også for denne kjeden var det premiere for kjøpesenterbeliggenhet. Også AutoExperten er beliggende i Töcksfors, men på Töcksfors Handelspark.

Ifølge en pressemelding fra AutoExperten i forbindelse med åpningen, kan flere grense-etableringer være i kikkerten.

– Det finns mange interessant grenseområder å ekspandere i, sier salgssjef i AutoExperten, Peter Brattsell.

Shopping og service

Mekonomen holder til i kjelleren på Töcksfors Shoppingcenter. Foto: Mekonomen
Mekonomen holder til i kjelleren på Töcksfors Shoppingcenter. Foto: Mekonomen Vis mer


Mekonomen er en kjent kjede også i Norge, og verkstedet i Töcksfors Shoppingcenter tilbyr service på alle bilmerker, og alle deler og arbeid har 3-års garanti.

– Kundene kan levere bilen for service/reparasjon i P-huset, og gå 40 meter til rullebåndet som bringer kunden direkte opp i senteret. I dette "venterommet" finnes alle fasiliteter, sier senterleder Lars Erik Erøy i en pressemelding.

Både Mekonomen og AutoExperten hevder det er 30-50 prosent å spare på å ta servicen på bilen eller verkstedsreparasjonene, i Sverige fremfor i Norge. DinSide fant en prisforskjell på 54 prosent, i svensk favør. Tar du med det du sparer på å handle kjött, fläsk och läsk, ligger det an til en riktig så lønnsom shoppingtur.

Leverer på verkstedet for deg

AutoExperten åpnet i mars butikk med deler og utstyr til bilen, på den nye Töcksfors Handelspark. AutoExperten har mer enn 70 butikker i Sverige, og samarbeider med rundt 300 verksteder. Butikken på Töcksfors Handelspark samarbeider med Mikaels Bil och Lackcenter i samme by.

Klas Magnusson, daglig leder ved AutoExperten i Töcksfors. Foto: Kristin Sørdal
Klas Magnusson, daglig leder ved AutoExperten i Töcksfors. Foto: Kristin Sørdal Vis mer


– Kunden kan levere bilen her, så leverer vi den på verkstedet. Så kan du handle mens bilen serves, sier Klas Magnusson, daglig leder ved AutoExperten i Töcksfors, til DinSide.

Han understreker at kunden må ringe og avtale tid for service på verkstedet - og avtale om levering med AutoExperten-butikken. Det er også mulighet for å benytte en lånebil, men dette må også avtales på forhånd.

Du finner informasjon og kan be om pristilbud på bilverkstedenes svenske nettsider.

Husk tollreglementet

Tollreglene for hva du kan kjøpe/ta med hjem etter et utenlandsopphold gjelder også for bilreparasjoner.

Har du vært ute av landet i minst 24 timer, kan du ta med deg varer inn i landet for en samlet sum på maksimalt 6.000 kroner toll- og avgiftsfritt. Har du vært ute i under 24 timer, kan du ta med varer til en samlet verdi på inntil 3.000 kroner toll- og avgiftsfritt.

Har du fått utført dyre tjenester på bilen din, skal du altså kjøre på rødt, men kjører du på rødt og betaler moms, så får du tilbake den svenske momsen. Da går det opp i opp.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!