Biltema åpner flere butikker

Bor du i nærheten av Drammen, Hamar eller Haugesund? Da vil du få en Biltema-butikk i nabolaget i løpet av året. Bor du i Nord-Norge? Da kan du snart ta i bruk Biltemas nettbutikk.

Biltema, som i dag har ti butikker i Norge, omsatte i fjor for hele én milliard kroner. Og den populære butikk-kjeden gir seg ikke med det. Den 21. mars åpnes kjedens 11. butikk på Hamar. Hamar-butikken vil bli 3.000 kvadratmeter stor, 500 kvadratmeter større enn butikken på Alnabru i Oslo.

Drammen og Haugsund

I midten av juni åpnes nok en butikk - denne gangen i Drammen. Biltema Drammen vil disponere 3.400 kvadratmeter. Men selv Drammen-butikken blir liten sammenlignet med avdelingen som i september åpner i Haugesund. Denne butikken blir hele 7.200 kvadratmeter stor.

Nettbutikk til sommeren

Biltema har lenge hatt planer om å også åpne nettbutikk, men har foreløpig blitt stoppet av tekniske vansker. Styreleder Magne Teigland er imidlertid sikker på at nettbutikken vil bli åpnet i løpet av sommeren.

Startet i 1963

Biltema åpner flere butikker


Biltema ble grunnlagt av svensken Sten Åke Lindholm i 1963. Lindholm, som forøvrig er venn av Ikea-gründer Ingvar Kamprad, satset i utgangspunktet på bilrelaterte produkter. I dag tilbyr imidlertid Biltema mer enn 15.000 produkter, hvorav en stor del er knyttet til hus og hjem, båt, sykkel og data.

31 varehus som målsetting

Den første Biltema-forretningen i Norge åpnet i 1985 i Arendal. I dag finnes det også butikker i Bergen, Bærum, Kristiansand, Oslo, Sandefjord, Sandnes, Sarpsborg, Skien og Trondheim. I løpet av året vil Biltema altså være oppe i 13 utsalg. Målet er hele 31 varehus innen 2012.