Bilstereo: Mp-3 spiller fra Blaupunkt

Musikkindustrien har lenge jobbet mot de såkalte MP-3 filene, men faktum er at det ligger tusenvis av disse filene på Internett - musikk du kan laste ned uten at det koster en krone. Nå viser Blaupunkt frem to ulike spillere for bilbruk som også leser Mp-3.

I første rekke dreier det seg om to ulike prototyper, men Blaupunkt utelukker ikke at ideene kan bli satt i produksjon - for teknologien er så absolutt tilgjengelig.

Med CD-ROM

Av de to prototypene som Blaupunkt har vist er kanskje utgaven med CD-ROM mest aktuell, nettopp fordi CD-ROM spillere er på full fart inn i bilene våre med tanke på navigasjonssystemer. Men også fordi en CD-ROM spiller kan spille av vanlige musikk-CDer.

Og musikken brenner du enkelt på en CD-plate som koster en tier. Etter Blaupunkts beregninger vil hver enkelt CD-plate kunne lagre opp til 170 kutt.

Flash-kort

Det er imidlertid mer usikkert om hvorvidt prototypen som lagrer Mp-3 filene på smartkort, kommer i produksjon. Denne bruker tilsvarende system som i digitale kameraer. Problemet med smartkort er at de ikke har like høy lagringskapasitet som en CD plate og at de nok blir litt i minste laget - og dermed vanskelige å håndtere i en bil.