Bilsport og racinglegender i Essen

Jim Clarks F1-Lotus fra 1968 og en moderne Callaway-Corvette i skjønn forening. Essen hadde virkelig mye å by på i år...

Publisert
Sist oppdatert

Vi har vist mye fra bilutstillingen i Essen men har gjemt unna noen godbiter til den lukket sine dører. Det skjedde søndag 9/12.

 • Racing-godbitene
 • Klassiker-godbitene
 • Lekkerbiskener

  Messen bød i år, i anledning sitt 40-årsjubileum, på et ekstra trekkplaster: En unik samling legendariske formel-1-biler, Indycars og Le Mans-legender. På ett og samme sted så vi bilene som mestere som Jim Clark, Graham Hill, Emerson Fittipaldi, Jacky Stewart kjørte i Formel-1s tidlige dager - med startdato 1968 - som var Essen-showets fødselsår.

  Nyere tid

  Capri RS 2600 kjørt av Jochen Mass til seier i Spa i 1972
  Capri RS 2600 kjørt av Jochen Mass til seier i Spa i 1972 Vis mer


  Senere stjernepiloters kjøretøyer var også å se du finner bilder av bilene Nelson Piquet, Alain Prost og Nigel Mansell har herjet banene verden rundt med .

  Rally og raid

  I tillegg kunne den oppmerksomme besøkende beskue en del andre lekkerbiskner som rally-kongen Björn Waldegaards Afrika-Mercedes, Volkswagens Dakar-Touareg som ble kjørt av Carlos Saintz samt en rekke mer aktuelle racerbiler som konkurrerer i diverse mesterskap.

  GT-racere

  Her finner man både hyperproffe Porscher som 911 GT2 fra Manthey-Racing som gjør det skarpt i 24-timersløpet på Nürburgring, og racing-riggete utgaver av Mustang, Corvette, Lamborghini Gallardo, Aston Martin V8 Vantage - og flere til.

  Det hele krydret med noen mer eksotiske og originale innslag.

  En sann fest for enhver med interesse for bilsport før og nå!

 • Her kan du se de store bildene av racerne av alle kategorier.
 • Her finner du de store bildene av klassikerne fra dengang Essen-showet ikke eksisterte...

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer