Bilsalget: Kampen om familien

Kampen om familien er svært viktig for bilprodusentene. Her er de mest populære av de typiske familiebilene.

Volkswagen Passat er den mest populære bilen i mellomklassen i Norge
Volkswagen Passat er den mest populære bilen i mellomklassen i Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mellomklassen er et svært viktig segment på det norske markedet. Det er her vi finner de klassiske familiebilene, som i all hovedsak er stasjonsvogner. I praksis dreier det seg om biler som Volkswagen Passat, Toyota Avensis og Ford Mondeo.

Dersom man ser på topp 30-listen over Norges mest solgte biler ved utgangen av november, utarbeidet av Opplysningsrådet for Veitrafikken AS, står den såkalte mellomklassen (i praksis store biler, oftest stasjonsvogner), for den største gruppen av biler. 9 av 30 biler kan plasseres her, mot 8 i kompaktklassen og 7 i SUV-segmentet, som vi tidligere har skrevet om.

Passat og V70 mest populære

Mest populær blant disse bilene er Volkswagen Passat. Den er Norges nest mest solgte bil totalt, og vinner en ganske klar seier i mellomklassen så langt i år. Ikke så veldig rart, da Volkswagen er et populært merke i Norge, og Passat er en god bil. Litt overraskende for noen er det kanskje at det er Volvo V70 som kaprer andreplassen. Spesielt i november har den solgt svært godt, men V70 har ligget i toppen over lengre tid.

Veteranene Avensis og Mondeo

De mest populære mellomklassebileneSalg per 30.11.11Plassering totalt bilsalg
1. VW Passat4.1932
2. Volvo V703.5495
3. Toyota Avensis3.5396
4. Ford Mondeo2.89810
5. Volvo V602.29412
6. Audi A42.02115
7. Peugeot 5081.85016
8. Mercedes C-klasse1.39927
9. Skoda Superb1.37828


At Toyota Avensis også ligger høyt oppe, overrasker neppe like mange. Avensis er blant modellene som har vært med lengst i denne klassen. Nå kommer det snart en oppdatert utgave, men dagens versjon selger altså tydeligvis fortsatt godt. Ford Mondeo er litt eldre enn mange av sine konkurrenter, men byr fortsatt på en god kombinasjon av kjøreegenskaper, plass og komfort. Det holder til en fjerdeplass i mellomklassen, og en 10.-plass totalt.

Volvo, Audi og Peugeot

Deretter følger Volvo V60, en bil som lever vel så mye på design, image og kjøreglede som på plassforholdene sine. Spesielt innstegsversjonen Drive gjør nok denne attraktiv for mange. Ikke langt etter ligger imidlertid en av hovedkonkurrentene, Audi A4. På plassen etter den finner vi relativt ferske Peugeot 508, som har fått en rimelig god start på det norske markedet.Spenn i størrelse

Deretter er det et lite sprang ned til Mercedes C-klasse, som ligger på en 27.-plass i det totale salget. C-klasse er heller ingen ny bil, men den beviser at gamle travere ofte kan selge godt etter en oppdatering. Like etter følger Skoda Superb, som ligger i den motsatte enden av mellomklassen hva gjelder størrelse. Her får du plass så det virkelig monner.

Fortsatt bak Golf

Selv om mellomklassen er populær, kommer Norges mest solgte bil fra kompaktklassen. Fortsatt er det, ved inngangen til desember, Volkswagen Golf som leder salgsstatistikken. Også Ford Focus gjør det skarpt, og ligger bare så vidt bak Passat og dermed på tredjeplass.

På merkestatistikken er det Volkswagen som dominerer, ikke overraskende når de har de to mest solgte modellene. Bak følger Toyota på andre og Ford på tredje.

Det blir spennende å gjøre opp status når 2011 er omme - om knappe tre uker.

Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken AS

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer