Bilrattet er en bakteribombe

Ni ganger mer møkkete enn et offentlig toalettsete.

Hvor ofte vasker du rattet i bilen? Foto: Colourbox.com
Hvor ofte vasker du rattet i bilen? Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du leser dette kan du sikkert skjønne hvorfor. Mens offentlige toaletter vaskes minst én gang om dagen, skjer ikke det samme med bilrattet.

Og hvor mange ganger har du ikke gaflet i deg en pølse eller hamburger kjøpt på bensinstasjonen uten å vaske hendene før du satte deg inn i bilen igjen?

Du gikk kanskje på toalettet som var gått tomt for håndsåpe, også?

Det har blitt gjort tester som viser at mens det finnes cirka 80 bakterier per kvadrattomme av et offentlig toalettsete, finnes det rundt 700 av dem på en kvadrattomme av et bilinteriør, skriver Daily Mail.

Nå skal du prate til bilen

I samme slengen som disse testene ble gjort, ble det gjennomført en undersøkelse der bilførere ble spurt om de ofte spiste i bilen. 42 prosent svarte ja. Samtidig sa bare en tredjedel at de vaske bilen innvendig en gang i året.

- Mange av bakteriene vi fant var ikke skadelige, men noen av bilenes interiør hadde bakterier som potensielt kan være farlige, sa Dr Ron Cutler, leder for biomedisinsk forskning ved Queen Mary University til avisen.

Gir matforgiftning

En av de vanligste bakteriene de fant i bilene, var bacillus cereus, som rett og slett gir matforgiftning. Hvis du lar matrester ligge i bilen, eller ikke vasker av interiøret med jevne mellomrom, vil bakteriene formere seg, og du kan bli smittet.

Bilens interiør trenger en vask dann og vann, men du trenger ikke finne fram såpevannet hver uke. Det du kan gjøre, er å ha våtservietter som er laget for nettopp vask av interiør liggende i bilen, så kan du tørke over med jevne mellomrom.

Pass også på å tømme bilen for søppel som skitne servietter og tomme brusflasker når bilturen er over.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer