Midt på Storseisundet bru. Dårlig kvalitet siden bildet er klippet fra filmen. Finnes ikke bilder fra dette stedet per i dag. Foto: Porsche
Midt på Storseisundet bru. Dårlig kvalitet siden bildet er klippet fra filmen. Finnes ikke bilder fra dette stedet per i dag. Foto: PorscheVis mer

Bilprodusentene velger Norge

Også Porsche valgte Atlanterhavsveien for å lage reklamemateriale til en av sine mest prestisjetunge modeller - 911 Turbo.

Veistubben som brukes er omtrent den samme som Alfa Romeo brukte i vår. Det er Atlanterhavsveien mellom Eide og Averøya, ikke langt fra Molde, som igjen er i skuddet.

Det var i vår at Alfa Romeo hadde med seg en rekke modeller på en verdensturné. Alt fra MiTo til 8C Competizione ble filmet på Atlanterhavsveien.

Ny bilfabrikk på tur

Denne gangen er det Porsche som har valgt denne flotte plassen til sine reklamefilmer. Det er den lengste og mest kjente av de åtte bruene, Storseisundet bru, som er 23 meter høy og har et hovedspenn på 130 meter, som står i fokus.

Det er gøy at Atlanterhavsveien igjen er valgt som fotosted. Vanligvis er det Sør-Amerika, Afrika, Emiratene, Kanariøyene og andre eksotiske steder som foretrekkes av bilfolket.

Porsche har hatt med seg flere biler og har hatt hjelp av lokale myndigheter. Vi synes også det ser ut som om det går vel fort unna her!

Her er videoen fra Porsche:

Bildene fra Alfa Romeo-opptaket:

Avslag

For en tid tilbake da BMW skulle lage film med den nye Z4-en i hovedrollen, var det et sterkt ønske fra BMW å fly opp en bil til Trolltunga-platået som ikke ligger langt fra Hardangervidda nasjonalpark. Det ble for mye for lokale myndigheter i Odda som sa nei til hele prosjektet. Trolltunga ser slik ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kanskje like greit at det ikke ble plassert noen bil her...

KONKURRANSE: Neste gang en bilprodusent er på Atlanterhavsveien, eller andre steder for den saks skyld, tar vi gjerne i mot bilder & video. Bilder som kan brukes belønnes med en grom premie - send i så fall tips til motor@dinside.no!