Bilmesse i Paris: Her er nyhetene!

Bilverdenen har også sin høstutstilling. I fjor var det Frankfurt, altså er det Paris' tur i år.

Denne godbiten fra Jaguar er bare ett av høydepunktene vi gleder oss til. Foto: Jaguar
Denne godbiten fra Jaguar er bare ett av høydepunktene vi gleder oss til. Foto: Jaguar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det merkes at bilindustriens tyngdepunkt forskyver seg mot de nyere markedene som vokser raskest. Bilutstillingene i Kina (der Shanghai og Beijing alternerer), India (New Delhi) og Russland (Moskva), er dermed blitt stadig viktigere.

Konkurranse i øst

Vi merket allerede da vi var i Tokyo i fjor, at den japanske utstillingen har mistet noe av sin gjennomslagskraft og ikke lenger er den selvsagte hovedutstillingen i Asia. I år har Paris mistet minst et par- tre nyheter til Moskva - som holdt sin hittil største utstilling i august. Der ble blant annet nye Mazda 6, Audi R8 med facelift, Land Rover Freelander - også facelift, og Bentley Continental GT Speed vist for første gang.

Utrolig: Dette er en Lada!

Mest besøkt

Men likevel: De to virkelig store messene i Europa er fortsatt Genève, om våren, og Frankfurt/Paris, om høsten (Frankfurt i år med oddetall og Paris i år med partall). I år er det altså Paris som gjelder og det er ventet at den vil befeste sin posisjon som verdens mest besøkte bilmesse. Forrige gang - i 2010 - trakk den til seg 1.263.467 besøkende - hvilket riktig nok var en ganske markant nedgang fra de over 1,4 millioner som var innom i rekordåret 2008.

Nå braker det løs

I morgen (27. september), åpner portene for pressen slik at vi kan få forhåndsvist det mest interessante av det som skal vises for publikum når Le Mondial de l'Automobile 2012, som er utstillingens offisielle navn, åpner offisielt lørdag 29. september. Det er akkreditert fler enn 13.000 journalister fra 103 land til gigant-arrangementet.

Mye av det nye og spennende som for første gang skal vises for publikum, har vi omtalt allerede.

Her kan du lese våre omtaler - og til og med noen tidlige tester - av bilnyhetene som vises i Paris.

image: Bilmesse i Paris: Her er nyhetene!


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!