Vi har prissjekket vindusviskere, og fant prisforskjeller på opptil 28 prosent. Prisvinneren er overraskende.(Illustrasjonsfoto) Foto: COLOURBOX
Vi har prissjekket vindusviskere, og fant prisforskjeller på opptil 28 prosent. Prisvinneren er overraskende.(Illustrasjonsfoto) Foto: COLOURBOXVis mer

Billigst hos merkeverksted

28 prosent billigere enn dyreste butikk.

Henger skitten fast selv hvor mye du visker og visker? Da er det nok på tide å bytte vindusviskere. Men hvor bør du handle?

Vi har sjekket prisene på vindusviskere til en standard Volkswagen Passat stv. 2008-modell.

Vi har bedt butikkene om pris på viskere som passer vår bilmodell. Det kan være avvik i mål på viskerne i forhold til universalviskerne, da universalviskerne skal passe til flere ulike modeller.

Vi har sjekket prisene hos Statoil, Shell, BilXtra, Torshov Bilrekvisita og hos merkeverksted.

28 prosent prisforskjell

Du kan se alle prisene i tabellen nedenfor. Som du kan se av tabellen, er BilXtra, Shell og Statoil de dyreste - med produker som koster fra 570 kroner. Torshov Bilrekvisita og Volkswagen merkeverksted tilbyr de rimeligste viskerne, begge under 440 kroner.

Det er kanskje litt overraskende at vi faktisk får de billigste viskerne hos merkeverkstedet:

Viskerskifte

Hvem skifter vindusviskere på din bil? (Avsluttet)
Jeg - mann(84%)
Verksted(6%)
Jeg - kvinne(6%)
Bensinstasjonansatte(2%)
Andre(1%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Mens dyreste par med viskere til vår Passat koster 593 kroner hos BilXtra, tar Volkswagen kun 427 kroner. Dette er en prisforskjell på 166 kroner - eller med andre ord: Du kan spare 28 prosent på å kjøpe nye viskere hos din merkeforhandler, fremfor hos det som i denne prissjekken er dyreste butikk.

Pristest av vinterdekk

Er du mer innfallstypen som stopper på første og beste bensinstasjon, kan det være betryggende å vite at det ikke er de helt store prisforskjellene å spore. Mens Statoil skal ha 570 kroner for viskere til vår Passat, tar Shell 4 kroner mer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi gjør oppmerksom på at denne prissjekken kun omfatter viskere til en Volkswagen Passat stv. 2008-modell. Prisene er som oppgitt av butikkene på forespørsel om viskere til spesifisert bilmodell. Passat er en av Norges mestselgende bilmodeller. Vi har også sjekket prisene hos Biltema, men de har ikke viskere som passer til vår bilmodell. De viskerne Biltema har til Passat, er til og med 2005-modeller. Disse koster til sammen 248 kroner. Hos Biltema blir vi likevel rådet til å ta med viskeren til butikken, da det kan hende butikken har viskere som passer selv om den spesifikke modellen ikke står i listene.

Har du erfaringer med store prisforskjeller på vindusviskere, eller har du opplevd andre utfordringer i forbindelse med skifte av vindusviskere? Del dette med andre i debattforumet nedenfor.

Priser vindusviskere (Pris er for begge frontviskerne)
ButikkTypePris
StatoilTrico NeoForm570
ShellBosch aerotwin574
BilXtraValeo593
Torshov BilrekvisitaBosch439
VolkswagenVolkswagen427
Prisene er hentet inn via telefonforespørsel til butikkene torsdag 28. januar 2010. Vi har bedt om priser på viskere til en VW Passat stv. 2008-modell.


Her får du billigst bensin og diesel.

Billige like bra som dyre

I 2006 publiserte det svenske forbrukermagasinet Testfakta en test av vindusviskere, gjort av Sveriges Provnings - och Forskningsinstitut. Her fremkommer det at de billige vindusviskerne ofte holder like god kvalitet som de dyre. I forbindelse med Testfaktas artikkel, sier testansvarlige Anna Bäckman ved Sveriges- Provnings och Forskningsinstitut, SP, at en høy pris ikke er ensbetydende med god kvalitet.

SP og Testfakta testet ti vindusviskere i forskjellige prisklasser, på en Volvo S40. Dyreste visker i testen var Valeo UM 651 til 520 kroner paret, og billigste var viskere fra Rusta til 39 kroner per stykk.

Det som ble testet, var:
Tørking: Hvor rent blir det når viskerne har sveipet frem over en skitten rute.
UV-stråling: Gummien får ofte juling av solskinn - men hvor mye?
Kulde: En god visker skal være like myk også i minusgrader.
Slitasje: Om viskerne slites like fort.

Det ble lagt mest vekt på hvor effektiv tørkingen er. Testvinneren i denne testen var originalviskere fra Volvo, men testleder Anna Bäckman sier til Testfakta at dette likevel ikke betyr at originalvarer alltid er det beste.

- Jeg tror ganske enkelt man må prøve seg fram til en modell som man er fornøyd med. Å gå etter pris eller originaldeler behøver ikke være best, sier Bäckman til Testfakta.

Du kan se hovedresultatene i boksen til høyre. Du kan lese hele testen og se alle delresultater hos Testfakta.se

Også andre tester av vindusviskere bekrefter Testfaktas påstand om at billige er like bra som dyre. Test Center Tiililä OY i Helsingfors gjorde i 2004 en test av vindusviskere i regi av avisen Sydsvenskan og Consumer Content. - Billigste viskerbladene var best i test, skriver Sydsvenskan i forbindelse med den testen. Også der vinner originalviskerne (Volkswagen), men Jula utmerker seg med gode resultater og lave priser.

(Totalkarakter: 5 er best)
ViskerInnkjøpsstedTotalkarakterKommentar
VolvoBilia4,6Best i test
BiltemaBiltema4,5Meget prisverdig
ChampionStatoil4,5Bra
BoschMicro4,3Gummien hardner
OKQ8OKQ84,0Gummien hardner
ValeoOKQ84,0Klart dyrest, gummien hardner i kulda
All rideJula3,9Prisverdig
TricoClas Ohlson3,9Gummien slites
TorkarbladRusta3,6Billigst, men tørker dårlig
At OnceMicro1,9Dårligst