Billigere X-type

Jaguar X-type har gjort den britiske katten tilgjengelig for nesten normale lommebøker. Nå kommer en forhjulsdrevet 2-liters versjon som er enda rimeligere.

Billigere X-type
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Da X-type kom trodde mange at den kun ville bli levert med firehjulstrekk for å skille den fra andre biler i Ford-familien. Ikke så – med forhjulstrekk og mindre motor blir prisen mer konkurransedyktig.

Liten V6

V6-motorer har noe ved seg som mange setter pris på, og forbindes gjerne med stille gange og kraft. Det er nok noe av grunnen til at Jaguar har valgt å sortere sylindrene på 2-liters utgaven av X-type på denne måten.

2-literen er egentlig en 2,1-liter, eksakt kubikkmål er 2.099 cc. Motoren er en mindre utgave av 2,5-literen på 195 hestekrefter. Den nye motoren er har 4 ventiler per sylinder, og yter 157 hestekrefter ved 6.800 o/min, med maksimalt dreimoment på 200 Nm ved 4.100 o/min.

Aldri før

Det er første gang noensinne det kommer en modell fra Jaguar med forhjulsdrift. Det er oppsiktsvekkende at konservative produsenter som Jaguar gjør dette, og antagelig er det et utslag av at X-type er bygget på samme plattform som Ford.

Billigere X-type

X-type 2,0 har arvet styringen fra de firehjulsdrevne versjonene, og ifølge sjefsingeniør Mike Cross hos Jaguar er det jobbet mye med å redusere de negative effektene som gjerne forbindes med motorsterke, forhjulsdrevne biler.

Litt mindre

Billigste Jaguar X-type koster 535.000 i dag. Den har 2,5-liters V6 og firehjulsdrift. Den norske importøren håper at prisen på X-type 2,0 vil havne rundt 450.000 kroner.

Allerede i begynnelsen av mars vil den nye inngangsmodellen til Jaguar være i butikkene.