ASX har vært blant de mest populære SUVene de siste par årene Foto: Mitsubishi
ASX har vært blant de mest populære SUVene de siste par årene Foto: MitsubishiVis mer

Billigere og bedre Mitsubishi ASX

En av de store SUV-suksessene de senere årene er oppdatert på flere områder. Også prisen blir gunstigere.

Mitsubishi ASX har vært en av pådriverne i det kompakte SUV-segmentet i Norge. I 2011 var den sågar Norges fjerde mest solgte bil, og den klart mest solgte SUVen. I 2012 var salget litt mer moderat, men så skal det da også legges til at 2011 var et spesielt år da man hadde en god del ordrereserver fra 2010 på biler som først ble levert i 2011.

LES OGSÅ:

Inne på topp 20-listen var man uansett i 2012, og nå forventer Mitsubishi at man igjen skal klatre ettersom en oppdatering kommer, og at prisene justeres.

De mest solgte bilene i 2012

Ikke bare sminke

Oppdateringen handler både om visuelle endringer i fronten så vel som hekken, samt oppdateringer av mer teknisk karakter. Faktisk påstår Mitsubishi at man har fått på plass et helt nytt bakhjulsoppheng, hvilket må sies å være ganske uvanlig ved en midtlivsoppdatering som denne. Dette skal bidra til både bedre komfort, stabilitet og økt veigrep. Dette er påstander vi må komme tilbake til i en test.

ASX har vært blant de mest populære SUVene de siste par årene Foto: Mitsubishi

Også innvendig er det visse endringer. Nytt multifunksjonsratt, nye stoffseter, samt DAB+-anlegg som standard på de fleste utgaver er blant nyhetene. Toppmodellen har også fått nytt navigasjonsanlegg. I tillegg er dreiehjulet som bestemmer innstillingen for firehjulsdriftssystemet byttet ut med en trykknapp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

TEST: Nye Mitsubishi Outlander

Priser

Motorene er foreløpig de samme, men prisene justeres. Billigste utgave, 1,6 bensin, er satt ned fra 247.000 til 226.000. Det er en ikke ubetydelig reduksjon, og spesielt med denne prisen er ASX en reell konkurrent til ordinære kompaktklassebiler. Bensinutgavene har da også bare forhjulsdrift. Mitsubishi opplyser at samtlige bensinvarianter har gått ned i pris.

En annen Mitsubishi som prises offensivt i disse dager er forøvrig nye Space Star. Den starter under 100.000 kroner og blir dermed Norges billigste bil.

Billigere og bedre Mitsubishi ASX

ASX med dieselmotor starter på 296.000 kroner, men da med et ganske høyt utstyrsnivå, kombinert med forhjulsdrift. Den firehjulsdrevne utgaven er tilgjengelig også i et litt lavere utstyrsnivå og koster da fra 316.000 kroner. Topputgaven starter på 355.000 kroner. Det er omtrent som før.

Til høsten kommer ASX også med automatgir, i kombinasjon med en 2,2-liters dieselmotor med 150 hester. Dette blir naturligvis en dyrere affære, men noen konkrete priser er ikke klare ennå.

Tøffere konkurranse

Så gjenstår det da å se om disse forbedringene kan løfte ASX opp mot "gamle" høyder. Selv om det ikke er lenge siden 2011 er forskjellen i dag at det står langt flere konkurrenter i køen, og mange av dem er nyere enn ASX. Men sistnevnte er fortsatt blant de SUVene som leverer mest plass og utstyr for pengene.

Visste du forresten at ASX også finnes i en Citroën- og Peugeot-variant?

Blant de tøffeste øvrige konkurrentene finner vi:
Opel Mokka
Nissan Qashqai
Skoda Yeti