Billigere EU-kontroll

Slik får du lavere pris på PKK.

MULIG Å FÅ RABATT: Sjekk med verkstedet om det lønner seg å ta service og EU-kontroll samtidig. Foto: COLOURBOX
MULIG Å FÅ RABATT: Sjekk med verkstedet om det lønner seg å ta service og EU-kontroll samtidig. Foto: COLOURBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å være bileier koster uten tvil penger, men det kan være penger å spare selv på de obligatoriske kontrollene. Periodisk kjøretøyskontroll, bedre kjent som EU-kontroll på folkemunne, er kanskje ikke den høyeste utgiftsposten, men den må tross alt gjennomføres annenhvert år.

15 bilmerker gir fem års garanti

Billigere sammen med service

Skal du uansett ha bilen på service, er det nemlig enkelte verksted som gir rabatt på EU-kontroll når denne utføres i samme slengen. En kjapp ringerunde viser at dette kan variere fra verksted til verksted, selv om disse tilhører samme kjede.

Snapdrive er blant verkstedkjedene som tilbyr en slik rabatt på sine 19 verksteder. Ved å ta EU-kontroll på bilen samtidig med hovedservice, betaler man 290 kroner for kontrollen i stedet for normal pris på 499 kroner.

Hva som er hovedservice vil variere mellom de forskjellige bilmodellene, men gjelder generelt service som koster over 2.500 kroner.

Du må huske EU-kontrollen selv

Ikke felles priser

Ifølge tips fra en leser, fikk han halv pris på EU-kontroll samtidig med service på sitt lokale Mekonomen-verksted. Men ikke alle kjedens 427 verksteder vil tilby dette.

- Vi driver som franchisekjede, og har derfor ikke felles priser på våre bilverksteder. Hvert enkelt bilverksted avgjør prisene, men det er sikkert mulig å få denne typen rabatter på noen av verkstedene, sier markedssjef Dag-Inge Simonsen i Mekonomen Norge.

Det samme gjelder for verkstedkjeden BilXtra verksted, som også er en franchisekjede.

Finn ut alt om bilen din

- Vi har noen felles kampanjer, men priser er opptil hvert enkelt verksted. Men det er ikke uvanlig å gi en slik rabatt i bransjen, sier kjedesjef Ove Bakkemo i BilXtra verksted, som består av 190 verksteder.

På tide med EU-kontroll? Sjekk om bilen din står for tur.

Dette må du passe på som bileier