Billige brukte hybridbiler

Hybridbil er et alternativ også for deg som helst kjøper brukt. Fra rundt 160.000 kroner finner du mange gode alternativer.

Hybridbilmarkedet er voksende, men ennå har det ikke løsnet helt. De fleste produsenter omtaler fortsatt hybridbiler i futurum og mye vil skje i løpet av de neste to-tre årene. Men noen alternativer finnes det også i dag. Det ironiske er at mens mange ennå ikke har kommet med sin første hybridbil, er de hybridmodellene som eksisterer i dag inne i andre eller tredje generasjon.

Toyota og Honda gikk foran

Noen har med andre ord vært mye tidligere ute enn resten, og det er selvsagt Toyota, Lexus og Honda vi snakker om. Mest kjent er kanskje Prius, som kom allerede for tolv år siden, i 1997. Den andre generasjonen er ikke lenger et uvanlig syn på norske veier og erstattes av en helt ny tredje utgave allerede til sommeren.

Honda har også vært på banen en stund. Andre generasjon Insight kom nettopp til landet, men den første utgaven, som riktignok var en annen type bil, kom i 2000. Denne ble imidlertid ikke importert hit til Norge og er dermed ekstremt sjelden. Civic Hybrid er derimot vanligere. Den første utgaven kom i 2003, men det er den andre generasjonen som kom i 2006 som er tilgjengelig på det norske bruktmarkedet.

Lexus i luksussegmentet

Toyota Prius
Toyota Prius Vis mer


Lexus har flere hybridmodeller, men disse opererer i et annet prisleie og blir derfor ikke vektlagt her.

Hvilke biler er tilgjengelige?

Hybridmarkedet på finn.no begynner på rundt 100.000 kroner. Da snakker vi om første generasjon Prius, årsmodell rundt 2000. Her er imidlertid tilbudet av biler veldig tynt og det er derfor vanskelig å si for mye generelt om prisnivået på disse. Første generasjon Prius er teknologisk sett imponerende med tanke på alderen, men bilen som helhet imponerer ikke veldig.

Les test her.

Andre generasjon Prius

Da er andre generasjon en helt annen opplevelse, langt mer moderne i fremtoningen. Elmotoren er kraftigere og kvalitetsfølelse og sikkerhetsnivå klart høyere. Denne bilen selges fortsatt, riktignok i en lettere oppdatert utgave, og virker imponerende nok fortsatt ikke utdatert.

Les test her.

Andre generasjon Prius starter i dag på rundt 160.000 kroner og fortsetter jevnt hele veien opp mot 290.000 kroner. Men også i den laveste enden av prisskalaen får du tre-fire år gamle biler med fornuftige kjørelengder. Dette er svært interessante kjøp for en oppsiktsvekkende teknologispekket bil. Erfaringene med disse bilene tyder også på at Toyota har lykkes i å beholde sin kjente driftsikkerhet, til tross for de avanserte løsningene.

Civic Hybrid

Honda Civic Hybrid
Honda Civic Hybrid Vis mer


Beveger vi oss over til Honda, er det først og fremst Civic Hybrid som er aktuell. Den er mindre basert på el-drift enn Prius og heller ikke like sprek. Kjøreegenskapene er imidlertid gode, og også denne bilen byr på fine forbruks- og utslippstall. 2006 er den første årsmodellen som er tilgjengelig i Norge og i dag ligger det billigste eksemplaret på 165.000 kroner. Hovedvekten av bilene ligger imidlertid på rundt 200.000 kroner.

Les test her.

Prius noe bedre valg

Med tanke på at Prius er en mer rendyrket hybridbil med større elmotor, og at denne ikke er noe dyrere, fremstår den som et bedre bruktkjøp enn Civic Hybrid.

Hvorfor velge hybrid som bruktbil?

Felles for begge alternativene er likevel at de kombinerer gode miljøegenskaper med overraskende lave priser. Dessuten er det faktisk ganske artig å følge med på hvordan hybridsystemene jobber under kjøring. Med dagens miljøfokus og disse bilenes kvalitetsrykter, antar vi at de vil holde seg godt i verdi også fremover slik at de vil by på et rimelig bilhold.