Billedkavalkade: En rusletur i Detroit

Detroit (DinSide Bil): Ferrari. Lamborghini. Rolls-Royce. Bugatti. Formel 1-biler, og sikkelfremkallende konsepter. De er der alle sammen, samlet under ett tak, med åpne dører og flørtende seter.

Billedkavalkade: En rusletur i Detroit


Dette er en historie som best fortelles med bilder, men bilder forteller bare halve sannheten - og definitivt ikke noe om følelsen. For hvilke tanker er det egentlig som går gjennom hjernen når man synker ned i de mykeste skinnsetene signert Rolls-Royce, og hvorfor i all verden tråkker man instinktivt gasspedalen i bunn på hver eneste Ferrari man får sjansen til å sitte bak rattet i?

Grunnen er selvfølgelig at bilene har sjel; en Ferrari er rå, brutal og kan få frem det verste i den snilleste, mens Rolls-Royce er avslappende og harmonisk.

Den spesielle følelsen

Det er nemlig noe eget ved Rolls-Royce. Noe eget ved hvordan døren lukker, og så definitivt noe eget ved hvordan brytere og knapper føles. Deilig er det å kjenne kaldt og forkrommet stål kjøle ned glovarme fingertupper når du skal justere de elektriske speilene, og mindre deilig er det ikke å føle hvordan spaken oljedempet glir dit du fører den.

Om å kile på Newtons grenser

Da er en Ferrari - eller Lamborghini - noe annet. Ferrari F360 Modena føles som et plagg du tar på deg, helt instinktivt føler du hvordan det vil være å ta bilen med på en tur og kile litt på Newtons grenser. Ikke rart at knokene hvitner rundt ratt-ringen og høyrebeinet synker ned mot gulvet…

Artikkelen fortsetter under annonsen

I navigasjonselementet til høyre finner du bildene av bilene vi mente fortjente en plass. God tur i superbilenes, luksusbilenes og ikke minst konseptbilenes rike!

Tilbake til nyhetsoversikten fra Detroit