Risikoen for å bli lurt er stor, skal vi tolke alle henvendelsene Forbrukerrådet får fra misfornøyde bilkunder. Foto: DinSide Motor
Risikoen for å bli lurt er stor, skal vi tolke alle henvendelsene Forbrukerrådet får fra misfornøyde bilkunder. Foto: DinSide Motor Vis mer

Bilkjøp på klagetoppen

Forbrukerrådet dynges ned av klager fra bil-kunder.

Publisert
Sist oppdatert

I fjor mottok Forbrukerrådet hele 10.819 henvendelser fra misfornøyde bilkunder. Hver tiende telefon til Forbrukerrådet handler om bil, som også i år troner øverst på den tvilsomme pallen over hva norske forbrukere klager mest på.

Uærlig triksing

De fleste som ringer har kjøpt bruktbil av en annen privatperson, og som oftest handler klagene om triksing av kilometerstand.

- De viktigste rådene er å gjøre grundige undersøkelser av bilen, råder Forbrukerrådets direktør for forbrukerservice, Ingeborg Flønes.

Derfor må du alltid gjøre hjemmeleksa når du skal gjøre et sikkert og godt bruktbilkjøp.

Slik kan du avsløre triksing av kilometerstanden.

<strong>SIKKERT KJØP:</strong> Over hver tidende henvendelse til Forbrukerrådet handler om klager rundt bil. Derfor er det viktig å sjekke grundig før du handler.  Foto: Corbis
SIKKERT KJØP: Over hver tidende henvendelse til Forbrukerrådet handler om klager rundt bil. Derfor er det viktig å sjekke grundig før du handler. Foto: Corbis Vis mer


Nær 100.000 klager

Hvert år utarbeider Forbrukerrådet statistikk over hva vi klager mest på, og i fjor mottok kontoret hele 95.929 henvendelser. På topp ti-lista finner vi gjengangere som husleie, håndverkertjenester, bolig, klær, mobiltelefoner, møbler og byggevarer - alle med mellom 2.500 og 5.000 henvendelser.

Men Forbrukerrådet opplever også en markant økning i antall klager mot banker, inkassosaker og tvilsomme porno-regninger.

Ivrige telemarkinger

I forhold til innbyggertall, er det telefonlinjene fra Telemark som gløder oftest inn til forbrukertelefonen. I fjor henvendte telemarkingene seg dobbelt så ofte til Forbrukerrådet som folk i Nord-Trøndelag, avslører statistikken.

Det er kun én eneste kommune Forbrukerrådet ikke hørte fra i 2013, og det var Utsira i Rogaland. Men så er det også landets minste kommune med sine 208 innbyggere. Svalbard, med sine drøyt 2.000 innbyggere, lot derimot høre fra seg 20 ganger.

Her finner du hele klagetoppen fra 2013.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer