Biljakt med 007 på Island

Bond velger ikke biler etter behov, det stilen som er viktigst og piggdekk finnes tydeligvis også til Jaguar XKR og Aston Martin Vanquish.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Biljakt med 007 på Island
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Biljakter har en sentral rolle i Bond-filmer og den nyeste, Die Another Day, er ikke noe unntak. Her skal det råkjøres, og det med biler som slett ikke passer til omgivelsene.

Island

Filmselskapet har valgt å reise til Island for å filme en sekvens hvor James Bond, i sin Aston Martin Vanquish, skal komme seg unna, eller innhente skurken som kjører en oppgradert Jaguar XKR. Jaguaren er antagelig en facelift som blir tilgjengelig som 2003-modell.

Oppgradert XK

Faceliften består av nye motorer samt noen kosmetiske forandringer utvendig og innvendig. På bildene kan du skimte både veltebøyler og maskingevær, men det blir nok ikke tilgjengelig på det åpne markedet. Utvendig er stylingen modernisert og luftinntak og lykter er gjort tøffere. Felgene er også nye for anledningen. Motormessig vil den nye XK få en 4,2-liters V8er med 300 hestekrefter i basisutgaven, og XKR vil spinne rundt med 400 hestekrefter med kompressor.
Andre forbedringer inkluderer sekstrinns automatgir fra ZF, gassutladningslamper, elektronisk stabilitetsprogram (DSC), Recaro-seter og aluminiumsdetaljer.

PAG

Premier Automotive Group (PAG) er et Ford-selskap som består av Aston Martin, Jaguar, Volvo, Land Rover og Lincoln. Det er derfor sannsynlig at vi også vil få se den nye Range Roveren og Volvo i den kommende filmen. Det er skurkene som skal kjøre disse bilene, mens 007 selv holder seg til Vanquish.

De unike bildene, fotografert av Gudjon Gudmundsson, finner du her.

Les mer om Aston Martin Vanquish.
Les mer om tidligere Bond-biler her
Stor billedserie av Vanquish