Bildilla i vannet

Også fisken i havet vil bli misunnelig på denne amfibiebilen.

<strong><B>JA TAKK - BEGGE DELER:</strong></B> HydroCar gjør seg kanskje best i vannet, men den kan fint brukes også på land.
JA TAKK - BEGGE DELER: HydroCar gjør seg kanskje best i vannet, men den kan fint brukes også på land. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rick Dobbertin har bygget en bil. Han har også bygget en båt. Han har bygget en bil som er en båt. Det er ikke noe nytt, såkalte amfibiebiler har padlet rundt i vannet og deretter kjørt på veien i mange, mange år allerede.

Men Dobbertins HydroCar er bare laget i ett eneste eksemplar, og nå skal han selge det på eBay - til tross for at den ikke er gjennomtestet, og til tross for at Rick selv anbefaler at bilen kjøpes som samleobjekt, ikke som noe en faktisk skal bruke.

Dyr moro

Han er likevel modig nok til å forlange 777.000 dollar (rundt 4.6 millioner kroner) for det unike byggeprosjektet, som skal ha kostet ham 18.800 arbeidstimer, eller 783 dager hvis du foretrekker litt mer håndfast valuta.

Det er lenge, selv om arbeidsøktene er fordelt på ni år.

Bilen blir til båt i løpet av sekunder, og forvandlingen skjer slik forvandlinger skjer på film: Ved å trykke på en knapp.

Båtbiten blir mulig ved hjelp av to flottører montert på hver sin side av kjøretøyet, som strekker seg langs hele lengden til HydroCar. På land heves "lufttankene" slik at de utgjør bilens støtdempere, mens de altså senkes med så mye som 20 centimeter idet du skal ut i vannet.

Kraftig motor - men litt langsom

HydroCars ramme er laget av rustfritt stål, som så er dekket av et ekstremt slitesterk aluminiumslag. Chevrolet-motoren yter 762 hestekrefter ved 5800 omdreininger i minuttet, men til tross for fire testturer er fortsatt ikke målet om å overgå 96 km/t oppnådd.

Dobbertin har nå altså bestemt seg for å selge bilbåten, angivelig fordi han har havnet i en liten inntektsslump etter finanskrisen.

Du kan selv se vidunderet på eBay her. Prisen inkluderer blant annet frakt i en spesialbygget trailer, men det forutsetter at du bor i USA. Er du eksentrisk nok er det likevel sikkert ikke noe i veien for at du kan få den fraktet til Norge.

Her er en liten video som beviser at bilen faktisk flyter:


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer