BILDESPESIAL: Aston Martins fantastiske historie

Etter nesten 20 år som eier av den britiske sportsbilprodusenten har Ford solgt Aston Martin til et konsortium ledet av Prodrive-leder David Richards og investorer fra Texas, Dubai og Kuwait

Publisert
Sist oppdatert

Styreformannen i Prodrive, selskapet som blant annet står bak rally-satsningen til Subaru, leder investorgruppen som har overtatt Aston Martin fra Ford. Det heter at de nye eierne stiller seg bak en utviklingsplan hvor også "James Bond"-modellen DBS og firedørsmodellen Rapide har en plass.

 • Se bildene av Aston-Martin-modeller fra alle epoker!
 • På opptur

  Aston Martin, som ble grunnlagt i 1913, har hatt en lang og turbulent historie og har vært nær ved å forsvinne definitivt flere ganger. Ford fremstår som merkets reddende engel - de gikk inn med 75% av kapitalen i 1987 og tok full kontroll i 1994. I 1995 satte merket, som kun solgte en håndfull biler i året på 80-tallet, en ny salgsrekord med 4.500 solgte eksemplarer.

  Aston Martin DB1
  Aston Martin DB1 Vis mer

  BILDESPESIAL: Aston Martins fantastiske historie

  1. Bilder av Aston Martin-modeller før og nå


  Modellrekken består i dag av modellen DB9 i kupé- og kabriolet (Volante)-versjon, den utgående Vanquish S med V12-motor, samt den relativt nylig ankomne V8 Vantage, en Porsche 911-konkurrent som nettopp ble introdusert også som roadster.

  Leder-kontinuitet

  Investorene beholder Ulrich Bez, som med suksess har ledet Aston Martin siden år 2000, som toppsjef. Styreformann blir David Richards - grunnlegger og styreformann i Prodrive. Prodrive har samarbeidet med Aston Martin gjennom satsingen på racing, og er mest kjent her hjemme som Subaru-partneren som har muliggjort Petter Solbergs tidligere rally-suksesser. David Richards foretar imidlertid investeringen på personlig grunnlag. De andre investorene er bankmannen John Sinders med aktiviteter i Texas og i Dubai, og to Kuwait-baserte investeringsselskaper.

  Vil dyrke merkets egenart

  Skal komme: Aston Martin Rapide
  Skal komme: Aston Martin Rapide Vis mer


  Ulrich Bez kaller eierskiftet en "enormt spennende mulighet" for Aston Martin. Ifølge Bez vil hans samarbeide med de nye eierne ta sikte på å bygge videre på den trygge plattformen som har vokst ut av Ford-eierskapet gjennom nesten 20 år. Bez kaller dette en "ny start" som skal gjøre det mulig ytterligere å perfeksjonere og forbedre Aston Martin som luksusmerke. Utsagnene får en betydelig grad av troverdighet i og med at investorgruppen ledes av Aston Martin-entusiaster, deriblant en samler - John Sinders.

  Hvilken modell? Svaret finner du i fotoalbumet!
  Hvilken modell? Svaret finner du i fotoalbumet! Vis mer


  Det er dermed godt håp om at Aston Martin fortsetter sin fremgang og at de vil fortsette å få både unge og gamle til å drømme med sine kreasjoner - et eget og fortsatt bevart område i bilverdenen.

  Nedenfor finner du vår bildespesial med en rekke Aston-modeller hvorav enkelte svært sjeldne. Fra DB1 til DB9, fra Le Mans-bilen DB2 til DBRS, fra Lagonda til Vanquish - bla igjennom og kos deg!

 • Fotoalbum: Historiske og aktuelle Aston Martin-modeller
 • Her finner du mer Aston Martin-stoff:

 • Nyheter
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer