Bilavgifter: Ladbar Volvo XC90 ned 100.000 i avgift

Dessverre spiser valutajustering opp mesteparten. NB: OPPDATERT!

<b>LADBAR:</b> Med ladeluke på forskjermen blir XC90 ca. 100.000 kroner billigere, men Volvo tar igjen 67.000 i form av valutajusteringer.  Foto: Fred Magne Skillebæk
LADBAR: Med ladeluke på forskjermen blir XC90 ca. 100.000 kroner billigere, men Volvo tar igjen 67.000 i form av valutajusteringer. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kom beskjeden om hvordan Regjeringen ønsker å endre bilavgiftene. Bilbransjen har dermed fått det som de vil.

Vektkomponenten i engangsavgiften skal ned, og komponenten for hestekrefter skal bort.

Det gjør i seg selv at XC90 T8, den ladbare hybridversjonen, får nær 100.000 kroner lavere engangsavgift, noe som burde blitt synliggjort direkte på prislappen.

Men for nye kunder gjør den dessverre ikke det.

Les test av Volvo XC90

Svak krone

Volvo har besluttet å foreta en prisjustering med bakgrunn i valutasvingninger, noe som for XC90 T8 utgjør en prisøkning på 67.000 kroner.

Prisøkningen ble gjeldende fra fredag 20. november, og gjelder først på 2017-modeller av bilen, ettersom Volvo allerede har solgt ut hele produksjonen av 2016-modeller.

De som skrev kontrakt på en slik bil før fredag, men har levering etter nyttår vil fortsatt fra fullt utbytte av avgiftsreduksjonen.

Har du derimot bestilt en XC90 T8 allerede bør du med andre ord vente en måned med å registrere den. Det sparer du stort på, om du klarer å holde deg.

Audi Q7 og Volvo XC90 i duell

Stor suksess

Nye XC90 er blitt en gigantisk suksess fra Volvo, og tidligere i dag kunne vi fortelle at den er kåret til Årets Bil 2016 av Dagbladet, Dinside og Autofil.

Hittil i år har Volvo skrevet kontrakt på nesten 2.000 biler, og en stor andel av dem er den ladbare hybriden, XC90 T8.

-Kunder som skrevet kontrakt med en av våre forhandlere før fredag 20. november, vil selvsagt ikke bli berørt av endringen i prisen fra Volvo Cars side, forteller Informasjonsdirektør Rune Gutteberg Hansen til Dinside.