Betalte 5.670.000 kroner for et bilskilt!

«25 O» kostet flesk for Ferrari-frelste John Collins.

<B>SKILT ETTER FØDSELEN: </B>Det nye skiltet skal pryde dette smykket - en Ferrari 250 GTO SWB, som er tidligere eid av Eric Clapton. Foto: Talacrest
SKILT ETTER FØDSELEN: Det nye skiltet skal pryde dette smykket - en Ferrari 250 GTO SWB, som er tidligere eid av Eric Clapton. Foto: Talacrest Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Storbritannia kan alle sikre deg et personlig bilskilt. Også i Sverige kan du velge de utroligste kombinasjoner for snaue 6.000 kroner. For eksempel «NNNNN» om du ønsker å være anonym eller «KORV1» om du skulle være over middels glad i pølse.

Men skal du ha noe helt spesielt - og gjerne noe som noen har snappet før deg - må du punge ut. De beste kombinasjonene auksjoneres bort og kan koste nesten like mye som en superbil.

LES OGSÅ: Samferdselsministeren sier ja til personlige bilskilt i Norge

«25 O» = superpris!

Men at noen skulle finne på å bruke over 5,5 millioner kroner for et personlig bilskilt, er kanskje et resultat etter et litt dårlig julebord. Eller..?

Det var i hvert fall det briten John Collins måtte ut med for «25 O», da han gikk bananas på en luksusauksjon nylig.

Collins eier da også en av verdens dyreste biler, og skiltene skal pryde hans 1964-modell Ferrari 250 GT SWB - en bil som tidligere er eid av Eric Clapton og som visstnok skal være verdt hele 170 millioner kroner.

- Det er det ultimate skiltet for den ultimate bilen. Jeg kunde har kjøpt en virkelig flott Ferrari for de pengene, men jeg bestemte meg for at jeg virkelig ikke ville stoppe å by på dette skiltet, sier John Collins til The Telegraph.

Som sagt så gjort.

Etter en intens budrunde, via telefon og internett, gikk Collins seirende ut etter at auksjonariusen klinket klubba på 400.000 pund. Etter at skatt og auksjonsgebyr ble lagt til, sto totalsummen 518.000 pund med to streker under. Det tilsvarer 5,67 millioner norske kroner.

- Det er mye penger, men jeg tar det hele med ro. Jeg har vært med på mange auksjoner og da har jeg endt opp med å investere mer enn 20 millioner dollar på én bil, sier John Collins til The Telegraph.

- Da auksjonen var over, var jeg veldig fornøyd, sier Collins, som også satte ny prisrekord for et bilskilt i Storbritannia.

SJEKK UT: Se disse morsomme bilskiltene!

Kjøpte like godt et skilt til

Historien stoppet forøvrig ikke der heller...Collins benyttet også anledningen til å punge ut med 130.000 pund, eller 1,42 millioner, for skiltet «250 L» til sin Ferrari 250 Lusso. En bil som er verdt rundt 25 millioner kroner.